Panasonic GH4

Panasonic-uutuus tallentaa 4K-videota

Panasonicin uusi huippumalli Lumix GH4 on yksi vakavasti otettava vaihtoehto vaativalle video- ja valokuvaajalle. Muun muassa sen kuvakenno ja automaattitarkennus ovat pitemmälle kehiteltyjä kuin edeltäjämalleissa.

perjantai 7. helmikuuta 2014

Panasonic on panostanut tosissaan uuteen lippulaivamalliinsa GH4:ään, joka varmasti tulee herättämään suurta kiinnostusta monissa videoharrastajissa, koska se muun muassa pystyy tallentamaan 4K-tasoista videota. Kamerassa on uudentyyppinen kuvakenno, joka lukee kuvadataa 50 prosenttia nopeammin kuin edellisen mallin kenno. Tämä ominaisuus on kehitelty, koska tavallinen kenno ei ehtisi käsitellä teräväpiirtoa neljä kertaa runsaampaa 4K-videodataa häiriöittä.

Uusi 16,1 megapikselin kenno mahdollistaa tavallisen Full HD- eli teräväpiirtovideon tallentamisen 96 kuvan sekuntinopeudella, jolla saadaan aikaan hyvälaatuisia ja tarkkoja hidastuksia. Niinikään uusi kuvaprosessori vähentää kuvakohinaa suurilla ISO-herkkyyksillä tehokkaan kohinanpoiston lisäksi.

Valokuvapuolella sarjakuvausnopeus on peräti 12 kuvaa sekunnissa, ja lisäksi GH4 on säänkestävä. Automaattitarkennuksen suunnittelussa on hyödynnetty uutta Depth from Defocus -tekniikkaa, jonka ansiosta GH4 tarkentaa edeltäjiään nopeammin. Panasonicin tarkennusjärjestelmä osaa myös tarkentaa ihmissilmiin automaattisesti.

Uutuuskameran vetonauloiksi voidaan laskea myös kääntyvä kosketusnäyttö ja oled-tyyppinen elektroninen etsin, jonka tarkkuus on 2 359 miljoonaa pistettä. Lisäksi kamerassa on omat valitsimet ISO-herkkyydelle, valkotasapainolle ja valotuksenkompensaatiolle.

Panasonic GH4 tulee myyntiin huhtikuussa. Kamerapakettien suositushintoja ei vielä ole vahvistettu, mutta pelkkä runko tulee alkuvaiheessa maksamaan noin 1500 euroa.

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!