Peilitön järkkäri, nopea tarkennus

Sonyn uudessa NEX-5R-järjestelmäkamerassa on nopea vaiheentunnistus ja langaton verkkoyhteys, eivätkä kameran vahvuudet lopu tähän.

perjantai 31. elokuuta 2012

Peilittömien järjestelmäkameroiden suurimpiin heikkouksiin kuuluu suhteellisen hidas automaattitarkennus, koska niissä ei ole nopeaa peiliä eikä vaiheentunnistusta. Kameravalmistajat koettavat kovasti saada tätä heikkoutta poistetuksi, ja nyt myös Sony on julkistanut ensimmäisen peilittömän järjestelmäkameransa, jossa on vaiheentunnistus kuvakennossa. Sony siis seuraa Nikonin ja Canonin jalanjälkiä ja kutsuu omaa teknistä ratkaisuaan nimityksellä Fast Hybrid AF.

Tänä syksynä kauppoihin tulevassa NEX-5R:ssä on muitakin mainitsemisen arvoisia ominaisuuksia, esimerkiksi langaton verkkoyhteys, jolla valokuvia voi siirtää älypuhelimelle tai taulutietokoneelle ilmaisen sovelluksen kautta. Kuvat voi siirtää suoraan myös Facebookiin.

Uutuusmallin vahvuuksiin kuuluvat myös mm. 180 astetta kääntyvä kosketusnäyttö, jonka avulla voi ottaa vaikkapa ryhmäkuvan, jossa on itsekin mukana. Monen valokuvausharrastajan iloksi tässä mallissa on myös uusi valintakytkin, joka nopeuttaa esiasetusten tekemistä kiireellisemmissäkin tilanteissa. Sony NEX-5R -järjestelmäkamera on saatavissa Suomessa lokakuun puolivälistä alkaen, ja sen suositushinta on 775 euroa.

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!