Pentax K-01

Kaikki Pentaxin 248 objektiivia sopivat tähän järjestelmäkameraan. Sen Muotoilu ja koko ovat poikkeukselliset, mutta muotoilu on ollut valmistajalle käyttömukavuutta tärkeämpää.

lauantai 14. heinäkuuta 2012

Pentax yllättää taas. Puolitoista vuotta sitten se toi markkinoille maailman pienimmän peilittömän järjestelmäkameran Pentax Q:n, jonka kuvakenno on erittäin pieni.

Nyt on julkistamisvuorossa K-01, joka on Q:n täysi vastakohta. Peilittömässä järjestelmäkamerassa on APS-C -kokoinen cmos-kenno, ja siihen sopivat kaikki mahdolliset objektiivit. Sen K-kiinnitys on täynnä ylimääräisiä liitäntöjä, jotka tekevät kamerasta yhteensopivan kaikkien Pentaxin vuosien varrella valmistamien 248 objektiivin kanssa ilman sovitteita.

Monipuolisen K-liitännän ansiosta kamera on kuitenkin yllättävän suurikokoinen – paljon suurempi kuin muut peilittömät järjestelmäkamerat, joissa peilikameroiden objektiiveja voidaan käyttää vain sovittimen avulla.

Lisäksi Pentax julkistaa maailman ohuimman 40 millimetrin pannukakkuobjektiivin, jonka valovoima on F2,8. Sen syvyys on vain 9 mm. Emme ikävä kyllä saaneet tätä objektiivia testiimme, joten käytimme sen sijaan 18–55 mm pakettiobjektiivia, joka sekin oli miellyttävä tuttavuus. Kun käytetään ennen vuotta 1983 valmistettuja Pentax-objektiiveja, on aukko säädettävä osin objektiivista, osin kamerasta painamalla sen päällä olevaa vihreää painiketta.

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!