Pentaxilta peilitön Q-S1 -järkkäri

Pentaxin peilittömät järjestelmäkamerat kuuluvat markkinoiden pienimpiin. Uudessa Q-S1:ssä on parannettu varsinkin tarkennusta.

keskiviikko 6. elokuuta 2014

Ricoh, joka omistaa Pentaxin, on tuonut markkinoille uuden peilittömän Pentax Q-S1 -järjestelmäkameran, joka kuuluu luokkansa kaikkein pienimpiin. Se muistuttaa pitkälti mallia Q7. Kameroiden kuvakennon tarkkuus on sama 12,0 megapikseliä. Myös kummankin kameran näyttö on 1,7-tuumainen, joten muutoksia on lähinnä muotoilussa.

Tarkennuksen kasvontunnistusta ja seurantatarkennusta on kuulemma paranneltu. Jatkuva tarkennus käy nyt myös videokuvauksessa. Q-S1 tallentaa raakatiedostoja siinä on kuvakennoon integroitu kuvanvakain.

Kameran mitat ovat 10,2 x 5,8 x 3,4 cm, mikä vastaa suunnilleen pienikokoista taskukameraa. Se on onnistunut muun muassa siksi, että Pentax käyttää pienempää kuvakennoa kuin muut peilittömien järjestelmäkameroiden valmistajat. Sen koko on 7,44 x 5,58 mm, eli se on 2,8 kertaa pienempi kuin Nikonin käyttämä, ja reilut viisi kertaa pienempi kuin Micro Four Thirds, jota käyttävät Panasonic ja Olympus.

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!