Pikkujärkkäri selfie-kuville

Fujifilmin uudessa X-A2-järjestelmäkamerassa on kokonaan ylöspäin kääntyvä näyttö sekä automaattitarkennus, joka osaa tarkentaa silmiin. Tällä kameralla saa ainakin hyvälaatuisia omakuvia.

perjantai 16. tammikuuta 2015

Fujifilm X-A2 on ensimmäinen X-mallin järjestelmäkamera, jossa on kääntyvä näyttö. Se on kolmituumainen ja kääntyy 180 astetta rungon yläpuolelle, joten omakuvien ottaminen on helppoa. Tähän liittyy tämän kameran toinenkin pikku erikoisuus: sen tarkennusjärjestelmä näet tunnistaa silmät ja osaa tarkentaa niihin.

Uusi, parannettu Multi AF-automaattitarkennus osaa tarkentaa kohteen eli tarpeen mukaan, jotta tarkennusvirheitä ei sattuisi. Fujifilm X-A2:een kuuluu pakettiobjektiivi XC16-50 mm F3.5-5.6 OIS II, jonka lähin tarkennusetäisyys on 15 cm eli lähes makroluokkaa. Eurohinta ei ole vielä tiedossa; Yhdysvalloissa suositushinta on 549 dollaria, joten meillä se noussee yli 500 euron.

Fujifilm esitteli juuri myös XQ2-kompaktikameran, jossa on X-Trans cmos II -kenno nopeine vaiheentunnistustarkennuksineen. Resoluutio on 12 megapikseliä, ja zoomobjektiivin polttoväli vastaa 25–100 mm:ä. Molemmissa kameroissa on wi-fi-verkkoliitäntä.

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!