Samsung NX3000:lla selfie-kuva helposti

Nykyajalle tyypillisiä omakuvia saa muillakin kuin kännykkäkameroilla. Samsungin uudessa NX3000-pikkujärkkärissä on selfie-toiminnon lisäksi monille valokuvauksen harrastajille riittävän suuri kuvakenno.

perjantai 9. toukokuuta 2014

Tarpeet ja muoti-ilmiöt synnyttävät markkinat myös eri tehtäviin erikoistuneille kulutustavaroille. Samsung on juuri esitellyt kameramallin NX3000, jolla on helppo kuvata itseään ja jossa on myös 20,3 megapikselin APS-C-tyypin kuvakenno – saman kokoinen kuin useimmissa harrastajille suunnatuissa peilijärjestelmäkameroissa. Se on noin 13 kertaa suurempi kuin älypuhelinten kameroiden kuvakennot keskimäärin, joten senkin puolesta kuvanlaatu on toista kuin kännykkäkameroissa.

Uutuuskamerassa on monia samoja toimintoja kuin kännykkäkameroissa. Siinä on myös kolmen tuuman kosketusnäyttö, joka kääntyy 180 astetta. Sen avulla omakuvien ottaminen onnistuu näppärästi. NX3000:ssa on myös uusi Wink Shot -toiminto, jolla kamera osaa ottaa kuvan, kun sille isketään silmää.

NX3000 pystyy ottamaan viisi kuvaa sekunnissa jopa 1/4000 sekunnin valotusajalla. Siinä on vakiona Samsungin uusi 16–50 mm F3.5–5.6 Power Zoom ED OIS -objektiivi, joka sopii hyvin myös videokuvaukseen moottoroidun polttovälin vaihdon takia.

Lisäksi Remote Viewfinder Pro -sovelluksen avulla kameraa voi ohjata Android-älypuhelimella tai -taulutietokoneella. NX3000 saapuu kauppoihin kesäkuussa, ja sen suositushinta on 500 euroa.

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!