Sony A9

A9 on Sonyn uusi nopea huippukamera.

© Sony

Sony esitteli A9-kameran

Sonyn uusi huippumalli A9 tarjoaa nopeutta ja suorituskykyä sekä muita toimintoja, joita erityisesti urheilukuvaaja kaipaa.

torstai 20. huhtikuuta 2017 teksti K. Engbo

A9 on Sonyn uusi huippumalli – peilitön järjestelmäkamera, jossa on täyden kinokoon ja 24 megapikselin kuvakenno. Tyypiltään se on nk. pinottu cmos-kenno (engl. stacked cmos), jota sovelletaan ensimmäistä kertaa kinokoon kameraan.

Tämä tekniikka nopeuttaa kuvadatan käsittelyä jopa 20-kertaisesti verrattuna Sonyn edellisiin kinokoon järjestelmäkameroihin.

Tämä kamera tallentaa 20 kuvaa sekunnissa jatkuvalla automaattitarkennuksella. Tällä nopeudella voidaan ottaa 362 jpeg-kuvaa tai 241 raakakuvaa samaan kuvasarjaan. 

Sony A9:n kuvakenno

Sony A9:ssä on 24 megapikselin kinokenno.

© Sony

A9:ssä on elektroninen suljin, joka ei aiheuta ääntä eikä tärähdyksiä, ja lyhin suljinaika on peräti 1/32 000 sekunti. Kun elektronisella sulkimella kuvataan sarjoja, etsinkuva ei muutu pimeäksi jokaisen kuvan välissä.

Elektronisessa etsimessä on peräti 3 686 000 pistettä, ja suurennuskerroin on 0,78. Valmistajan mukaan etsinkuva on kirkas ja terävä reunoja myöten. 

Vakuuttava automaattitarkennus

Sony A9 takaa kuvattuna.

Kamerassa on kolmen tuuman kosketusnäyttö. Muun muassa tarkennuspiste voidaan valita näyttöä koskettamalla.

© Sony

Kamerassa on peräti 693 vaiheentunnistavaa tarkennuspistettä, jotka peittävät noin 93 prosenttia kuva-alasta. 

Automaattitarkennus on Sonyn mukaan noin 25 prosenttia suorituskykyisempi verrattuna A7 R II:een.

Sony Alpha9 ylhäältä kuvattuna.

Vasemmanpuoleisella säätökiekolla voidaan valita mm. kuvanottotapa ja tarkennusasetukset.

© Sony

Sony kirjoittaa tiedotteessaan, että A9 tarjoaa kuvallista suorituskykyä, jollaiseen ei pysty mikään toinen kamera – peilijärjestelmä-, peilitön tai muun tyyppinen kamera.

Sony-uutuus tulee myyntiin kesäkuussa , ja rungon suositushinta on noin 5500 euroa. Alapuolella oleva Sonyn tekemä video esittelee kameran toimintoja.

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!