Sonylta kinokoon 4K-videojärkkäri

Sony tavoittelee elokuvantekijöitä uudella a7S-kamerallaan. Täyden kennokoon peilitön järjestelmäkamera näet tallentaa 4K-tasoista videota.

maanantai 7. huhtikuuta 2014

Sonyn vahvaan a7-sarjaan on tulossa kolmas kinokoon järjestelmäkamera. Uudessa a7S-mallissa on kinokokoinen (engl. full-frame) 12 megapikselin kuvakenno, joka tallentaa sekä valokuvia että videota. Huomio kiinnittyy tässä kamerassa lähinnä videopuoleen, sillä a7S pystyy tallentamaan 4k-videota ja lähettämään sitä hdmi:n välityksellä kahdeksanbittisenä 4:2:2-muodossa ilman lisälaitteita. Samalla myös Full HD -video on tavallista parempilaatuista: kamera ei a7:n ja 7R:n tavoin pakkaa video-otoksia AVCHD-muotoon.

S-kirjain uutuusmallin nimessä tulee sanasta sensitivity eli herkkyys, joka viittaa kameran suureen ISO-herkkyysalueeseen 200–102 400, joka vieläpä laajenee 409 600:aan. Sonyn mukaan uutuusmallin kennon dynaaminen alue on laaja suurten pikselien ansiosta, ja myös värisävyjen määrä on suuri. Sony ei ole vielä julkistanut tämän hyvin tehokkaalta vaikuttavan kameran hintaa.

Runsaasti lisää luettavaa: 4K-kamerat.

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!