Sonylta kinokoon järkkäri

Sony on esitellyt uuden A7 II - kameramallin, joka on kino- eli täyden kennokoon järjestelmäkamera. Tästä huolimatta siinä on viiden akselin kuvanvakausjärjestelmä ja nopea automaattitarkennus.

torstai 20. marraskuuta 2014

Uutta Sony A7 II -kameraa voi voi syyttää ainakaan siitä, että sillä otetut kuvat tärähtävät helposti. Sen kuvanvakausjärjestelmä on viisiakselinen eli kamera osaa vakauttaa viiteen suuntaan vievät tärähdykset. Olympus käyttää samaa tekniikkaa, mutta nyt sitä sovelletaan ensi kertaa kinokoon kameraan.

Sony A7 II vähentää tietysti niitä tärähdyksiä, joita syntyy pitkillä polttoväleillä kuvattaessa, mutta lisäksi sen kuvanvakausjärjestelmä auttaa kahdessa muussakin tilanteessa: Se pyrkii tekemään terävää jälkeä myös makrokuvauksessa, jolloin kamera usein liikkuu sivusuunnassa kuvauskohteen suuntaisesti. Tämän lisäksi se vähentää niitä tärähdyksiä, joita syntyy pitemmillä valotusajoilla, jolloin kamera monesti kääntyy aavistuksen verran kuvakennon akselia ympäröivässä suunnassa.

Tämän uuden järjestelmäkameran automaattitarkennus on valmistajan mukaan 30 prosenttia nopeampi verrattuna A7:ään, joka on edeltävä malli. Uutuusmallista löytyy rungon otekahvan etupuolelta säätökiekko, jollainen on tuttu peilijärjestelmäkameroista. A7 II:n resoluutio on 24,3 megapikseliä. Hintaa ei vielä ole julkistettu.

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!