Sonylta tulossa kinokoon kompaktikamera

Sony on julkistanut kaksi uutta täyden kennokoon kameraa. RX1 on maailman ensimmäinen 35 mm:n digitaalinen kompaktikamera, ja a99 säväyttää ainakin kaksoisautomaattitarkennuksellaan.

keskiviikko 12. syyskuuta 2012

Pitkään kestäneiden huhujen ja spekulaatioiden jälkeen Sony on tuomassa markkinoille kaksi täyden kennokoon (full-frame) kameraa, joissa on 24,3 megapikselin Exmor cmos -kuvakenno.

Yllättävin julkistus on kompakti harrastajakamera DSC-RX1, jolla kosiskellaan myös kuvareportaaseista intonsa ammentavia ammattikuvaajia. Kamerassa on nimittäin valovoimainen (F2) 35 millimetrin objektiivi, ja kun se vielä kantaa nimeä Carl Zeiss, pitäisi kuvanlaadun olla huippuluokkaa. Kyse ei kuitenkaan ole vaihdettavasta optiikasta. Sony Cyber-shot™ DSC-RX1 on saatavissa Suomessa joulukuussa, ja suositushinta on noin 3 200 euroa.

Toinen kiinnostava uutuus on a99 (tai Alpha99). Tämän mallin merkillepantavin ominaisuus on se, että normaalia vaiheentunnistukseen perustuvaa automaattitarkennusta tukee kuvakennossa oleva, peräti 102 pisteen tarkennussensori. Käyttämällä Translucent Mirror -peiliteknologiaa tämä Dual AF System -nimeä kantava kaksoisautomaattitarkennus mahdollistaa erittäin nopean ja tarkan tarkennuksen, joka säilyttää kohteen seurannan jopa silloin, kun tämä siirtyy 19-alueisen tarkennuskehyksen ulkopuolelle. A99 on saatavissa Suomessa marraskuun puolivälistä lähtien, ja rungon suositushinta on 2 600 euroa.

Sony julkisti myös NEX-6-järjestelmäkameran, jossa on APS-C-kenno, langaton wi-fi-verkkoyhteys ja elektroninen, peräti 2,3 miljoonan pisteen etsin.

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!