Nikon D3X

Testissä Nikon D3X

Huippuammattilaisille tarkoitettu Nikon D3X on kallein testaamamme kamera. Se on kullan arvoinen kaikille mainos- ja taidekuvaajille sekä kaikille niille, jotka haluavat kuviin enemmän ja tarkempia yksityiskohtia.

perjantai 20. maaliskuuta 2009

Nikon on yli kaksinkertaistanut huippumallinsa pikselimäärän. Uusi Nikon D3X ottaa 24,4 miljoonan pikselin kuvia, joten Nikon on ohittanut Canonin ja siirtynyt pikselikilpailun kärkeen Sony Alpha900:n kanssa. Ä rimmilleen kehitettyä tarkkuutta ja hieman hitaampaa kuvausnopeutta lukuunottamatta Nikon D3X on samanlainen kuin aiempi huippumalli 3D.

Ulkonä ö, toiminta, ominaisuudet ja automaattinen tarkennus ovat samanlaiset, ja myös erot D70 - ja D300-malleihin ovat pienet. Näin ollen D3X:ssä ei yllättävää kyllä ole kennonpuhdistusta ja automaattinen tarkennus toimii suorakatselussa hitaasti.

Nikonilla on nyt kaksi ammattilaisille suunnattua kameraa. D3 ottaa 12,1 miljoonan pikselin kuvia, sen herkkyys riittää aina ISO 25 600:aan ja sillä saa 11 kuvaa sekunnissa, mikä nostaa kameran urheilukuvaajien suosioon. Toinen ammattimalli on D3X, jota arvostavat maino - ja muotokuvaajat sekä kaikk , jotka haluavat huipputarkkoja kuvia.

Vaikuttavat yksityiskohdat

D3X näyttää, tuntuu ja kuulostaa juuri siltä kuin pitääkin. Syynä ei ole laitteen hintavuus tai se, että kamera sattuu olemaan merkin huippumalli, vaan vaikeasti selitettävä yleinen tuntuma. Kameran tähtäintä on suorastaan ilo käyttää ja kuvien loistavan laadun huomaa pian. Näiden seikkojen ansiosta kameralla tuleekuvanneeksi paljon ja se tarjoaa todellista kuvaamisen iloa.

Jos on tottunut käyttämään esimerkiksi Nikon D300 -mallia, D3X:ään siirtyminen on helppoa. Uudessa mallissa sekä etsin että ergonomia ylipäätään on edeltäjää parempi.

Suurin ero on kuvanlaadussa. D-Lighting säätää mainiosti jpeg-kuvien kontrastin, ja Picture Control ohjaa yhtä tehokkaasti terävyyttä ja värien kylläisyyttä. Kamera asettaa toisaalta myös vaatimuksia käyttäjälleen. Ilman automatiikkaa kuvattaessa on luvassa ongelmia, jos värien kylläisyys on säädetty korkeaksi ja kohde on hyvin värikäs.

Lue loput testistä DIGI KUVA -lehdestä 05/2009

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!