Canon EOS M

Uusi peilitön Canon EOS M

Canon on lähtenyt yhtenä viimeisistä kameranvalmistajista mukaan peilittömien kameroiden aaltoon esittelemällä tänään EOS M -mallin. Saimme sen tuoreeltaan käsiimme.

maanantai 23. heinäkuuta 2012

Tähän saakka Canon on pitäytynyt perinteisiin peilijärjestelmäkameroihin. Tänään se kuitenkin esitteli ensimmäisen peilittömän järjestelmäkameransa, joka muiden järjestelmäkameroiden tapaan kantaa itsevarmasti nimeä EOS. Kooltaan EOS M – jossa M tarkoittaa Mini – on edistyksellisen taskukameran luokkaa, mutta sen sisältä löytyy enimmäkseen samaa kuin EOS 650D -järjestelmäkamerastakin.

Näin kuvakenno on APS-C -kokoinen ja tarkkuudeltaan 17,9 megapikseliä. Kuvakenno on siis samankokoinen kuin Sonyn ja Samsungin peilittömissä järjestelmäkameroissa ja suurempi kuin Micro Four Thirds -kameroissa. Siinä on hybridiautomaattitarkennus, jossa vaiheentunnistus- ja kontrastintunnistusjärjestelmä tarkentavat objektiivin yhdessä. Näin mukaan on saatu myös jatkuva automaattitarkennus videokuvauksessa.

Kamera tuntui käsissämme olevan aitoa EOS-laatua. Se on tukeva ja istuu käsiiin hyvin. Myös kosketusnäyttö toimii hyvin. Emme kuitenkaan päässeet vielä arvioimaan kuvanlaatua, koska esittelykameran ohjelmisto ei ollut lopullinen.

Uuden objektiivikiinnityksen vuoksi EOS M:n myötä tulee myös uusia objektiiveja. Toinen niistä on litteä, F2-valovoimainen 22 mm pannukakkuobjektiivi, toinen 18-55 mm normaalizoom. Niissä molemmissa on STM-tarkennusmoottori, joka tarkennusliike on tasainen. Se on videokuvauksessa suuri etu. Kaikkia Canon EF- ja EF-S -objektiiveja voidaan käyttää sovitteella.

Etsintä ei ole, joten kuva sommitellaan 3-tuumaisella näytöllä. Se on EOS 650D:n tapaan kosketusnäyttö. Kamerassa ei ole salamaa, mutta kaupan päälle tulee uusi Speedlite 90EX -salamalaite. Kameran väreihin sopivat punainen, valkoinen, musta ja hopeanvärinen laukku ja hihna ovat lisävarusteita. EOS M myydään useina erilaisina paketteina, mm. 22 mm ja 18-55 mm objektiivin ja uuden salamalaitteen kanssa 1210 euron hintaan.

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!