Uusi Pentax tarkentaa lähes pimeässä

Uudessa K-5 II:ssa on luokkansa valovoimaisin tarkennus, mutta siihen eivät lippulaivan yllätykset lopu - myös teleoptiikassa riittää ihmeteltävää.

tiistai 11. syyskuuta 2012

Kun kyse on tarkentamisesta heikossa valossa, lyö Pentax Ricoh laudalta jopa Canonin ja Nikonin parhaat ammattilaismallit. Juuri julkistetussa Pentax K-5 II:ssa on uudentyyppinen tarkennussensori nimeltään SAFOX X, joka pystyy tarkentamaan niinkin hämärässä kuin -3 EV, kun kilpailijat pääsevät arvoon -2 EV. Eroa on siis yhden valotusarvoaskeleen eli niin sanotusti aukon verran.

Yhtiö yllätti julkistamalla myös erikoismallin K-5 IIs, jonka kuvakennosta on poistettu anti-alias-suodin. Tämän ratkaisun ansiosta kuvat ovat terävämpiä kuin suotimen kanssa, mutta moiré-kuviota syntyy myös herkemmin. Saman ratkaisun teki aiemmin tänä vuonna Nikon julkistaessaan D800:n rinnalle erikoismallin D800E, josta samanlainen suodin on poistettu.

Pentax K-5 II on sääsuojattu 77 tiivisteellä, ja se kestää kymmenen asteen pakkasen. Kamera on saanut myös uuden kolmituumaisen näytön, joka pystyy vähentämään heijastuksia, sekä etsimen, joka peittää täydet 100 prosenttia kuva-alasta. Kennon resoluutio on 16,3 megapikseliä.

Toinen huomattava uutuus on superteleobjektiivi HD Pentax DA 560 mm F5,6 ED, jonka linsseissä on kuvanlaatua parantamaan tehty HD-pinnoite. Lisäksi Pentax Ricoh on saanut valmiiksi PENTAX DA 18-270mm F3.5-6.3 ED SDM -zoomin ja Q10-järjestelmäkameran, jossa on 12,4 megapikselin erottelukyky. Q-sarjan kameroissa on pienemmät kuvakennot kuin niissä, joissa on K-bajonettikiinnitys.

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!