Uutuuksia Fujifilmiltä

Uutuuksia Fujifilmiltä

X-Pro2-järjestelmäkamerassa on upouusi kuvakenno, edeltäjäänsä parempi automaattitarkennus ja hybridietsin.

perjantai 15. tammikuuta 2016

Fujifilm X-Pro2 korvaa neljä vuotta vanhan X-Pro 1:n, ja parannuksia on tehty kaikilla osa-alueilla. 24,3 megapikselin X-Trans CMOS III -kennossa on värisuodin, joka vähentää moiré-värikuvioita ja tekee alipäästösuotimesta tarpeettoman.

Automaattitarkennus on tehostunut, koska tarkennuspisteiden määrä on kasvanut 49:stä 77:een. Suljin on uusittu, ja nyt lyhin valotusaika on 1/8000 sekunti. X-Pro 2:n ominaisuuksiin kuuluu myös hybridietsin: kamerassa on sekä elektroninen 2,36 megapikselin mittaetsin että optinen etsin, joka on X-Pro1:n peruja.

Fujifilm sovelsi hybridietsintekniikkaansa jo X100-mallissaan mutta on nyt kehittänyt sitä. Uudessa mallissa kuvaaja esimerkiksi näkee elektronisen etsimen näyttämän kuvan tasona optisen etsinkuvan päällä. Hybridietsimen etuna on se, että optisesta etsimestä kuvaaja näkee kohteen sellaisenaan ja elektronisesta hän voi samalla tarkistaa kuvausasetukset.

Uutuuskamera on edeltäjäänsä tiiviimmin tehty, joten siihen mahtuu kaksi SD-muistikorttia. Uudessa valikkojärjestelmässä käyttäjä voi ohjelmoida ja lisätä peräti 32 pikakomentoa. Kameran suositushinta on 1879 euroa.

Fujifilm julkisti samalla kaksi muuta kameraa ja kaksi objektiivia.

X-E2S korvaa kolme vuotta vanhan X-E2:n. Tässäkin mallissa on edeltäjäänsä parempi automaattitarkennus sekä elektroninen suljin, tukeva otekahva kehittynyt valikkojärjestelmässä. Hinta on 749 euroa.

X70 on kolmannen julkistuksen myötä X-sarjan pienin kamera, joka painaa vain 340 grammaa. Siinä on APS-C-koon kenno ja kosketusnäyttö, joka kääntyy 180 astetta. Kamera esiteltiin yhdessä uuden Fujinon 18,5 mm F2.8 -objektiivin kanssa.

Fujinon XF 100-400 mm F4.5-F5.6 R LM OIS WR on uusi pitkä telezoom, jonka kinovastaavuus on 152–609 mm. Siinä on viisiakselinen kuvanvakain ja se on muutenkin suunniteltu käsivarakuvaukseen.

X70:n hinta on 749 euroa ja XF100-400:n hinta 1999 euroa.

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!