Vaativan harrastajan uutuusjärkkäri

Uusi Panasonic GX7 houkuttelee muun muassa maailman ensimmäisellä elektronisella etsimellä, joka kääntyy 90 astetta, sekä huippunopealla automaattitarkennuksella ja laadukkaalla kuvakennolla.

perjantai 2. elokuuta 2013

Lumix DMU-GX7 on uusi lippulaiva Panasonicin GX-kameroiden sarjassa. Tämä malli vetoaa muiden GX-kameroiden tapaan vaativiin valokuvausharrastajiin hyvällä kuvanlaadulla ja varteenotettavilla käyttöominaisuuksilla, jotka ovat vieläpä hyvin kompaktissa paketissa. Kameran huomattavin uutuusominaisuus on elektroninen etsin, jonka tarkkuus on 2,74 miljoonaa pistettä. Se kääntyy 90 astetta ylöspäin, joten sillä on helppoa kuvata niin, että kamera on matalalla ja kuvaaja sen yläpuolella. Etsin kykenee näyttämään värit AdobeRGB-väriavaruudessa, joten esimerkiksi kaikki vihreän eri sävyt toistuvat etsimessä hyvin tarkasti.

GX7:ssä on uudistunut 16 megapikselin kuvakenno, joka ennakkotietojen mukaan tuottaa vähemmän kuvakohinaa kuin edeltäjämalli GX1, kun kuvataan hämärässä. Panasonicin Light Speed AF -tarkennus on kontrastiin perustuvaksi menetelmäksi hyvin nopea. Kamerassa on kosketusnäyttö, ja tarkentaa voidaan painamalla näytöltä sitä kohtaa kuvassa, johon tarkennus halutaan kohdistaa. Automaattitarkennus toimii niinkin hämärässä kuin -4 EV:n valossa, ja tämän parempaan ei pysty yksikään toinen kamera.

GX7:n lyhin suljinaika on 1/8000 sekunti, joka pysäyttää nopeimmankin liikkeen ja jota voi tarvita kirkkaassa auringonvalossa kuvatessaan suurilla himmenninaukoilla. Panasonic esittelee samalla myös ensimmäisen kamerarungossa olevan kuvanvakaimensa, jonka ansiosta tärähdys voidaan ennaltaehkäistä silloinkin kun kuvataan objektiivilla, jossa ei ole kuvanvakainta, ja sitä ei ole esimerkiksi Olympuksen Micro Four Thirds -optiikoissa. GX7:n hintaa ei vielä ole julkistettu, mutta kamera tulee myyntiin syyskuussa.

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!