Fujifilm X-T30

Pohjoismaiden värivaihtoehdot ovat musta ja hopea, muualla Fujifilm X-T30:tä saa lisäksi graniitinharmaana.

© Fujifilm

Vallankumouksellinen Fujifilm X-T30

Uusi Fujifilm X-T30 on täynnä huippuominaisuuksia ja muistuttaa erinomaista Fujifilm X-T3-mallia. Hinta on kuitenkin siihen nähden niin edullinen, että kysymys kuuluu, onko Fujifilmille sattunut vahinko.

torstai 14. helmikuuta 2019 teksti K. Nygaard

Fujifilm on juuri julkistanut X-T30-kameramallinsa, ja kun saimme sen toimitukseen, luulimme melkein, että japanilaisille on sattunut virhe hinnoittelussa.

Erinomainen Fujifilm X-T3 näet maksaa reilut 1500 euroa eli yli 500 euroa enemmän kuin upouusi Fujifilm X-T30, vaikka nämä kamerat muistuttavat huomattavasti toisiaan. 

Lisäksi japanilaisjätti lupaa, että uutuuskameran kuvanlaatu on yhtä hyvä kuin Fujifilm X-T3:n.

Fujifilm X-T30 lyö X-T3:n monessa

Molemmissa kameroissa on sama 26 megapikselin kuvakenno ja sama huippunopea prosessori. Uuden X-T30:n automaattitarkennus on puolestaan edeltäjäänsä parempi, sillä se löytää nopeasti kuvattavan ihmisen silmät ja pystyy tarvittaessa pitämään tarkennuksen niissä, vaikka tämä liikkuisi.

Fujifilm X-T30

Edeltäjämallien navigaatiopainikkeet on Fujifilm X-T30:ssä korvattu kätevämmällä joystickillä.

© Fujifilm

Mukana ovat myös lukuisat filmisimulaatiot, kuten mustavalkosuosikkimme Acros sekä 15 muuta, mikä ei ole normaalia Fujifilmin halvemmissa malleissa.

Fujifilm X-T30 on myös mainio videokamera

Videopuoli tarjoaa myös moderneja ominaisuuksia kuten 4K-resoluution, joka on skaalattu 6K:sta, sekä mm. edistykselliset tarkennustoiminnot.

Fujifilm X-T30

Fujifuilm X-T30 ottaa kahdeksan kuvaa sekunnissa mekaanisella sulkimella, 20 elektronisella sulkimella ja 30 pienemmällä resoluutiolla.

© Fujifilm

Kun Fujifilm X-T30:tä tutkitaan tarkemmin, löytyy poikkeuksellisen edulliselle hinnalle syitä, joskaan ei kovin monia.

Kuivan kelin kamera

Suurin puute on sääsuojaus. Niinpä tätä uutuutta ei kannata viedä kaatosateeseen. Näyttö ei myöskään taivu yhtä moneen suuntaan kuin edeltäjämallissa, ja myös näytön tarkkuus on vaatimattomampi.

Nämäkään puutteet eivät tosin tee tyhjäksi sitä, että tämä peilitön järkkäriuutuus on vuoden tähän asti paras kompakti, kevyt ja erittäin suorituskykyinen APS-C-kennokoon kamera, jonka hinta on vain 1000 euroa. Fujifilm X-T30 tulee myyntiin maaliskuun lopussa.

Toimitus suosittelee: tyylikäs kameralaukku

Kätevä ja tilava olkalaukku lomalle tai kuvausretkelle on hyvä investointi. 

Uudessa kameralaukussamme on oma tila tabletille, joten se on helppo ottaa mukaan ja siirtää siihen kuvat kameralta WiFi-yhteyden kautta. 

Voit saada laukun ja kolme numeroa Digikuvaa yhteishintaan 14,90. Pelkän laukun arvo on 53,20 euroa. Tutustu tarjoukseen täällä.

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!