Kaikkien aikojen rumimmat kamerat

Emme haluaisi olla ilkeitä, mutta kun kamerasta tehdään varta vasten pöljän näköinen, ei voi kuin ihmetellä, että onko sen suunnittelija pilaillut vai ollut päihteiden vaikutuksen alaisena työpaikallaan.

torstai 14. huhtikuuta 2016

Vielä suunnittelijoitakin enemmän voi ihmetellä niitä esimiehiä, jotka ovat sanoneet: “okei, tuo oksennuksenkirjava näyttää hyvältä, mennään näillä”.

Toimituksemme valitsi kuusi kameramaailman kauhistusta.

6.

“Lisää siihen Ferrarin logo ja värit, niin se on täydellinen, vai mitä?” Repliikki sopisi 90-luvun macho-pomon suuhun, mutta kyseessä on Hasselblad H4D-40 Ferrari Edition vuodelta 2010, joka heppalogon takia maksoi aikanaan noin 10 000 dollaria enemmän kuin normaaliversio.

5.

Casio QV-2900UX vuodelta 2010. Tämän kameran vahvuutena oli valtava määrä muovia ja kääntyvä zoom. Vai miten sen sanoisi kauniisti.

4.

Apple tunnetaan nykyään tyylikkään linjakkaasta designistaan. Samaa luonnehdintaa ei ansaitse Apple QuickTake 200 vuodelta 1996. Armeijanvihreä väri ja ylisuuri otekahva eivät jostain kumman syystä saaneet jatkoa Applen tuotannossa.

3.

Toinen digikameramaailman pikku pioneeri oli Kodak DC40 vuodelta1995. Laite muistuttaa suuresti diaprojektoria. Tämänkö vuoksi Kodakille kävi hassusti?

2.

Tälle kameralle kuviteltiin markkinarako tämän vuosikymmenen alussa. Pentax K-r Bonnie Pink näet suunniteltiin japanilaislaulajatar Bonnie Pinkin fanikerhon pyynnöstä. Onneksi niitä valmistettiin vain sata kappaletta.

1.

Ovisilmä, Tamagotchi vai kamera? Sitä tuskin kukaan tietää, mutta tältä näytti uusi Fujifilm Q1 vuonna 2003. Sen paino on vain 108 grammaa, ja noihin aikoihin DPreview kirjoitti, että tässä kamerassa on kurvit kohdillaan. Hmm, kauneus on katsojan silmissä – tai jossain muualla.

Sanonnan merkitys vain kiteytyy, kun vilkaistaan kameran takapuolta:

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!