Kameratesti: Kivikova keskiluokka

Kameratesti: Kivikova keskiluokka

Peilitön järkkäri ei enää ole vain vaihtoehto peilijärjestelmäkameralle - se on vakava kilpailija. Miten kävi, kun testasimme ne rinnakkain?

perjantai 8. heinäkuuta 2016

Peilitön vastaan peilijärjestelmäkamera on keskustelu, joka käy kuumempana kuin koskaan.

Onko tulevaisuus peilittömien, vai löytyykö peilijärjestelmäkameralle paikkansa suuremmasta hinnasta, painosta ja koosta huolimatta?

Testasimme 7 kameraa kumpiakin, mukana Canon, Fujifilm, Nikon, Olympus, Panasonic, Pentax ja Sony. Hintaluokka on alle 1400 euroa.

Etuja ja haittoja

Peilijärjestelmäkameran edut ovat aina olleet peilietsin ja nopea automaattitarkennus.

Peilin ja prisman muodostama järjestelmä, joka suuntaa kuvan viiveettä suoraan etsimeen, on tehnyt tästä kameratyypistä niin harrastajien kuin ammattilaistenkin suosikin – varsinkin kun etsinkuva on kirkas.

Peilikameroihin on enemmän objektiiveja, ja pakettiobjektiivikin on hiukan käyttökelpoisempi kuin peilittömissä. Peilitön järkkäri on toisaalta pienempi ja kevyempi, mikä vetoaa liikkuviin valokuvaajiin.

Peilittömien uudet sähköiset etsimet näyttävät valotuksen kuten lopullisessa kuvassakin, värikylläisyys mukaan lukien. Niissä on hyvä kasvontunnistus ja niillä voidaan kuvata videota, toisin kuin peilietsimillä.

Tasokkaita kameroita

Digikuvan 11/2016 testistämme näet, miten 7 nykymallia pärjäävät. Kamppailu kärkisijasta on kivikova.

Halvinkin malli on vakuuttavan hyvä. Asteikollamme 1-10 saavat kaikki kamerat pisteitä välillä 8,5 - 9, ja yhteistä niille kaikille on hieno kuvanlaatu.

Testatut kamerat olivat: Canon 80D, Fujifilm X-E2S, Nikon D7200, Olympus PEN-F, Panasonic Lumix DMC-GX8, Pentax K-3 II ja Sony Alpha6300.

Tilaajana voit lukea koko testin lataamalla pdf:n sivun yläosasta.

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!