Edullinen ratkaisu 360 asteen videoon

360 asteen videot halpenevat merkittävästi

Hyvien 360 asteen otosten tekemisestä tulee uudella kännykän lisälaitteella ennätyksellisen halpaa. Projektin tuki kasvaa tasaisesti Kickstarter-joukkorahoitusalustalla.

torstai 26. toukokuuta 2016

Viimeksi kuluneen vuoden aikana ovat 360 asteen kuvat ja videot saaneet kunnolla tuulta purjeisiinsa. Niin on käynyt varsinkin siksi, että Youtube tukee uutta videomuotoa ja siksi, että VR eli Virtual Reality on kovaa vauhtia tulossa olohuoneisiin. Toistaiseksi kehitys on ollut vakavaraisten pioneerien käsissä, sen verran hintavaa on ollut tehdä 360 asteen videokamera.

Kickstarterista vauhtia

Nyt on kuitenkin odotettavissa harppaus oikeaan suuntaan. Se nimittäin, että uusi Vyu360-projekti on nähnyt päivänvalon Kickstarter-joukkorahoitusalustalla. Vyu360 aikoo tuottaa kaksi tuotetta - näppärän lisävarusteen joka voidaan napsauttaa kiinni useimpiin uudempiin älypuhelimiin, sekä sovelluksen, joka koostaa kuvat yhteen 360 asteen kuviksi sekä VR intervallikuviksi. Jo nyt, ennenkuin tuotetta on ehditty tehdä, ovat mallit valmiina esim. iPhone 6- ja 6Plus-, Samsung Galaxy S7 Edge-, HTC 10- ja useisiin muihin puhelimiin.

Miten se toimii?

Aineellinen tuote on muovinen kameran lisäke, jossa on kaksi erikoisobjektiivia. Ne tekevät etu- ja takakameroista erittäin laajakulmaisia. Vyu360-sovellus puolestaan koostaa kuvat valmiiksi 360 asteen kuviksi. Tuote ei ole vielä myyntivalmis, kuten yleensäkään Kickstarterissa, mutta nopeille on luvassa varsin alhaiseen 29 dollarin hintaan sekä lisäke että sovelluksen nykyinen versio. Amerikkalaisyritys uskoo, että tuote on markkinoilla marraskuussa.

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!