Android-kamerat ovat täällä

Tarkista sähköposti, kuuntele musiikkia ja jaa kuvat nettiin ilman muita välineitä kuin itse kamera. Kaksi uutta kameramallia antaa meille aavistuksen siitä, miltä tulevaisuuden kamera näyttää.

lauantai 9. helmikuuta 2013

Meistä moni nauttii jo älypuhelimen langattomista iloista. Sillä voi tarkistaa sähköpostin tai Facebookin ja jakaa kuvia monin eri tavoin. Tähän saakka on tosin täytynyt tinkiä kuvanlaadusta, mutta siihen puoleen ovat Nikon ja Samsung tarttuneet. Kun Nikon Coolpix S800c ja Samsung Galaxy Camera nyt ovat markkinoilla, voi kuka tahansa ostaa taskukameran, jossa on samat langattomat ominaisuudet kuin älypuhelimessakin. Näissä kameroissa on nimittäin Android-käyttöjärjestelmä eli sama, jota käytetään esimerkiksi HTC:n ja Samsungin puhelimissa. Se tarkoittaa käytännössä, että niihin voidaan noutaa ja asentaa valtava määrä mm. kuvankäsittelyyn ja niiden järjestelyyn tarvittavia sovelluksia. Myös näiden kameroiden kosketusnäyttöä voidaan käyttää aivan samaan tapaan kuin tutuissa älypuhelimissakin.

Kameralla voidaan myös käyttää Skypeä kuvapuheluihin tai kuunnella matkalla omaa suosikkimusiikkia. Vilkaisemme nyt lähemmin Nikonin ja Samsungin Android-kameroita ja kerromme, millaisia nämä laitteet ovat pelkästään kameroina. Myöhemmin myös Polaroidilta on tulossa markkinoille Android-käyttöjärjestelmään perustuva järjestelmäkamera.

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!