Ensikatse Huawei Mate 9 Prohon

Huawei esitteli marraskuussa älypuhelintensa uuden huippumallin Mate 9 Pron. Se oli alun perin suunniteltu vain Kiinan markkinoille, mutta sitä päätettiinkin alkaa tuoda myös Pohjoismaihin. Olemme ehtineet testata sitä, ja nyt paljastamme sen parhaat puolet.

maanantai 19. joulukuuta 2016

Huawei lupasi Mate 9 Pro:n myötä parannusta kännykkämarkkinoiden tarjontaan – entistä parempia teknisiä ominaisuuksia mutta niin, että myös akku jaksaa kunnolla. Lupaus näyttäisi pitäneen melko hyvin.

Kamera

Mate 9 Pro on jatkoa Huawein ja Leican hyvälle yhteistyölle. Kamera on monipuolisine säätömahdollisuuksineen erinomainen: se mm. tallentaa raakatiedostoja, ja video on 4K-laatua.

Mate 9 Prossa on kaksi kennoa, 12 megapikselin värikenno ja 20 megapikselin mustavalkokenno, ja sen kamera on monin tavoin onnistunut päivitys Huawei P9 -mallista, jota kehuimme aiemmin.

Akku

Kuuden gigatavun keskusmuistin ja vahvan prosessorin perusteella Mate 9 Pron voisi mieltää tabletiksi, joka nielee hurjasti sähköä.

Uutuuspuhelimessa on kuitenkin 4000 milliampeeritunnin akku, jonka ansiosta se pelittää yhdellä latauksella parikin päivää varovaisessa käytössä.

Iso akku kuitenkin täyttyy nopeasti – me saimme tyhjän akun täyteen puolessatoista tunnissa.

Huawei Mate 9 Pro (muistitila 128 Gt, jota ei voida lisätä muistikortin avulla) maksaa Suomessa hieman alle 800 euroa, ja värivaihtoehdot ovat harmaa ja kulta.

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!