HTC esitteli uusia älypuhelimia, tässä U Ultra.

HTC panostaa kokoon

HTC:n uudessa U-sarjassa on toistaiseksi kaksi mallia. Niistä suurempi, U Ultra, pyrkii älypuhelinten kärkikastiin.

maanantai 16. tammikuuta 2017 teksti Niklas Majgaard

HTC:n uudessa U-sarjassa on kaksi mallia, joista U Ultra kilpailee alan isoja nimiä vastaan tosissaan. Uusimmissa ja parhaimmissa kännykkäkameroissa on jo totuttu näkemään optisia kuvanvakaimia, edistyksellisiä automaattitarkennusjärjestelmiä sekä yli 800 euron hintalappuja.

Näistä ei HTC:n uusi U-sarjan huippumalli poikkea. HTC-uutuudet tulevat myyntiin maaliskuussa.

Erilaiset kamerat

Ultran takakameran resoluutio on 12 ja etukameran 16 megapikseliä. Pienemmän ja halvemman U Play:n molemmissa kameroissa on 16 megapikselin kenno. Valovoimissa on rahtusen verran eroa: hvor U Ultran suurin mahdollinen aukkoarvo on F1,8 ja U Playn F2.

Tämä kuulostaa ehkä nurinkuriselta, mutta Ultran pikselit ovat suurempia kuin U Playn pikselit. Niinpä ultralla tulee hämärässä laadukkaampia kuvia – ja tätä totta vie haluammekin päästä testaamaan pian.

Ultrassa on optinen kuvanvakain ja laser-automaattitarkennus, kun taas Playssa on tavallinen optinen kuvanvakain. Molemmilla saa raakakuvia.

U Ultra tallentaa 4K-videota, ja hidastuskuvia saa 720p-tarkkuudella nopeimmillaan 120 kuvan sekuntinopeudella. Halvemman U Play:n omistaja saa tyytyä Full-HD-videokuvaan.

Pieni akku

Kilpailijat ovat viime aikoina panostaneet akkukapasiteettiin. Huawei Mate 9 Pro:ssa on 4000 milliampeeritunnin akku, joten jäämmekin miettimään, onko 3000 mAh:n akku kyllin kestävä pitääkseen HTC:n uuden huippumallin kehityksen kärjessä mukana tältä osin – varsinkin, jos muut kilpailijat iskevät lähikuukausina pöytään vielä isompia kortteja.

HTC U Ultran ja U Playn hintojen odotetaan asettuvan 800 ja 500 euron tuntumaan.

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!