P9:n promokuva aiheutti Huaweille ongelman

Huawei ajoi miinaan P9:n promokuvan kanssa

Huawei on julkkistanut netissä promokuvan uudesta P9-älypuhelimesta - sen, jonka kamerassa myös Leicalla on sormensa pelissä. EXIF-tiedosta käy kuitenkin ilmi, että se on otettu Canon 5DIII:lla.

tiistai 5. heinäkuuta 2016

Huawei julkaisi pari päivää sitten Google+ -sivullaan kuvan, joka ylisti Huwei P9:n valokuvausominaisuuksia.

Kuvan julkaissut henkilö ei ilmeisesti tajunnut, että Google+ tallentaa muiden kuvapalvelujen tapaan EXIF-tiedon tiedostoon, ellei sitä erikseen poista.

Katsotaanpa kyseistä kuvaa, jonka Huawei sittemmin poisti sivultaan.

Lens flare being a matter of taste put aside, that's a great photo of a very att

Ensisilmäyksellä kysymyksessä on vain kaunista naista esittävä kuva. Hiusten hyvät yksityiskohdat kannattaa kuitenkin panna merkille. Ehkäpä liiankin hyvät, sillä kuvan EXIF-tieto kertoo hiukan toisenlaisen tarinan.

? Camera: Canon EOS 5D Mark III ? Lens: EF70-200mm f/2.8L IS II USM ? Focal Length: 135mm ? Exposure: 1/800 ? F Number: f/4 ? ISO: 500 ? Camera make: Canon ? Flash: Not used ? Exposure Bias: -1 EV

Kuva onkin siis otettu yli 5000 euron Canon-välineistöllä- eikä älypuhelimen kaksoiskameralla, jossa on hiukan Leica-vaikutteita.

Tahaton vai tietoinen virhe?

Kuva esiteltiin tällä tekstillä:

"We managed to catch a beautiful sunrise with Deliciously Ella. The #HuaweiP9’s dual Leica cameras makes taking photos in low light conditions like this a pleasure. Reinvent smartphone photography and share your sunrise pictures with us."

Huawei on sittemmin puolustautunut sanomalla, että kuva otettiin mainosvideota kuvattaessa, ja se julkistettiin inspiroimaan yleisöä.

Huawei toteaa, että se olisi pitänyt tuoda selvemmin esiin, koska tarkoitus ei ollut johtaa ihmisiä harhaan. Samassa yhteydessä kuva poistettiin netistä.

Mitä arvelet? Oliko kysymys vain virheestä, vai tekikö Huawei kaiken tahallaan? Osallistu keskusteluun Facebookissa.

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!