Kompaktikameralle kivikova haastaja

Uusi Samsung Galaxy S4 zoom on älypuhelin, joka tulee tosissaan kompaktikameroiden reviirille. Siinä on peräti kymmenkertainen optinen zoom sekä muita valokuvausharrastajia kiinnostavia ominaisuuksia.

maanantai 17. kesäkuuta 2013

Arkisissa valokuvaustilanteissa moni turvautuu kompaktikameran sijaan älypuhelimeen, koska niistä monissa on samoja mahdollisuuksia kuin kameroissa. Samsung ottaa uuden GALAXY S4 zoom -puhelimensa myötä tässä kohtaa suuren askeleen eteenpäin.

Siinä on kymmenkertainen optinen zoom, joka vastaa polttoväliltään kinokoon 24-240-millistä optiikkaa. Kuvanvakain kuuluu varustukseen, ja objektiivin valovoima on F3,1-6,3. Taustavalaistun cmos-kennon erottelukyky on 16 megapikseliä ja koko 6,2 x 4,6 mm eli sama kuin monissa halvemmissa kompaktikameroissa.

ISO-herkkyys ulottuu 3200:aan asti, ja sarjakuvausnopeus automaattitarkennuksella on neljä kuvaa sekunnissa. Kännykkäkamerassa on täysautomatiikan lisäksi käsisäätömahdollisuudet sekä valotusaika- ja aukkoautomatiikka. Objektiivissa on säätörengas, jolla sekä zoomata sekä myös hallita puhelimen toimintoja.

Galaxy S4 zoomissa on käytössä Androidin uusin käyttöjärjestelmä, Jelly Bean. Kamerakännykkä on saatavilla elokuun lopulla suositushintaan 549 euroa (3G) ja 599 euroa (4G).

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!