OnePlus 6T

6T on uusi OnePlus-huippumalli.

IPhone sai uuden kilpailijan

OnePlus on esitellyt 6T-nimisen huippukännykän, mutta markkinoilla on muitakin kilpailijoita. Sekä Googlella että Huaweilla on lyödä tiskiin uudet älypuhelinmallit, jotka niinikään kilpailevat Applen kanssa. Tässä hieman vertailua.

tiistai 30. lokakuuta 2018 teksti Poul Siersbæk

Applen älypuhelinten lippulaiva on iPhone XS MAX . Siinä on kaksoiskamera, jossa on tele ja laajakulma sekä optinen kuvanvakain. 

Resoluutio eli kuvatarkkuus on vain 12 megapikseliä eli jopa kolme kertaa pienempi kuin joillain kilpailijoilla. 

Siitä huolimatta kallein eli 256 gigatavun iPhone XS MAX helt maksaa huimaavat 1680 euroa.

Apple iPhone XS MAX

Nykytrendin mukaisesti iPhone XS MAX:n näyttö peittää koko puhelimen.

© Apple

Kilpailijoidenkin alkujaan halvemmat hinnat ovat hyvää vauhtia nousussa, mutta yllättävän monnipuolisiin toimintoihinsa nähden ne ovat ainakin vielä nyt Applen tuotteita edullisempia. 

Tässä uusien OnePlussan, Huawein ja Googlen kännyköiden tärkeimipiä ominaisuuksia. 

OnePlus 6T

OnePlus 6T:ssa on kaksi kameraa takana. Pääkameran resoluutio on 16 megapikseliä eli hieman suurempi kuin uudessa iPhonessa. F1,7-valovoimaisessa objektiivissa on optinen kuvanvakain .

OnePlus 6T:n toisen kameran resoluutio on 20 megapikseliä ja valovoima sama F1,7, mutta kuvanvakainta ei ole. Molempien polttoväli on 25 mm.

OnePlus 6T

OnePlus 6T:ssä on kaksi kameraa takana.

© OnePlus

OnePlus 6:n tavoin OnePlus 6T:n kakkoskamera pyrkii vähentämään kohinaa ja kasvattamaan dynaamista aluetta sekä sumentamaan pääkohteen taustan, kuten monet kilpailijansa.

> Lue edeltäjämalli OnePlus 6:n arvio Välineoppaasta

OnePlus 6T pärjää hämärässä

OnePlus 6T:n uusi Nightscape-asetus on valmistajan mukaan erinomainen heikosti valaistujen kaupunkiympäristöjen kuvaamiseen. Tuloksena on kuvat, jotka ovat selkeämpiä ja joissa on vähemmän kohinaa, tarkempi värintoisto ja parempi dynaaminen alue, valmistajan edustaja kertoo.

Uusi Studio Lighting -toiminto muistuttaa Applen Portrait Lightingia. Se "on hienosäädetty tunnistamaan pinnat ja joka säätää ammattimaisten valaistuksen".

OnePlus 6T (128 gigatavun muisitilla) maksaa 549 (Mirror Black) ja 579 (Midnight Black) euroa ja 256 gigatavun versio (Midnight Black) 629 euroa. Viimeksi mainitun, kalleimmankin mallin hinta on siis vain reilun kolmanneksen Applen kalleimman iPhone XS MAXin hinnasta. 

> Lue myös: 5 ilmaista sovellusta kuvankäsittelyyn

Huawei Mate 20 Pro

Huawein uudessa Mate 20 Pro -lippulaivassa on kolme kameraa takapuolella, mikä on uutta älypuhelinten saralla. 

Pääkameran polttoväli on 27 mm, resoluutio peräti 40 megapikseliä ja valovoima F1,8.

Huawei Mate 20 Pro

Mate 20 Pro:ssa on peräti kolme kameraa, joissa on kussakin eri polttoväli.

Toisessa kamerassa on 8 megapikselin ja 80 mm:n tele, jonka valovoima on F2,4. Kolmannessa taas on 16 mm:n superlaajakulma, jonka resoluutio on 20 megapikseliä.

Vertailun vuoksi: Applen iPhone XS MAXin kamerassa on vain 12 megapikseliä.

Huawei Mate 20 Pron suurin ISO-herkkyys on niinkin suuri kuin 51 200, joika on tarkoitettu hyvin hämäriin ympäristöihin. Super HDR -toiminto puolestaan pystyy yhdistämään 10 raaakakuvatiedostoa yhdeksi laajasävykuvaksi.

Uusi Portrait Color-video-asetus perustuu tekoälyyn – sitä käytettäessä kamera korostaa valokuvassa olevia ihmisiä haalistamalla heitä ympäröivien alueiden värejä.

Huawei Mate 20 Pro (128 Gt) maksaa 1000 euroa.

> Huawei P20 Pro: maailman ensimmäinen kolmoiskamerapuhelin

Google Pixel 3

Uudessa Google Pixel 3 -älypuhelimessa on vain yksi kamera takapuolella. 

Resoluutio on 12,2 megapikseliä, mutta tarkennus on nopea dual pixel -tekniikan ansiosta. Polttoväli on 28 mm ja valovoima F1,8.

Google Pixel 3

Google yllättää: Pixel 3:n takapuolella on vain yksi kamera.

Google Pixel 3 voidaan asettaa ottamaan jopa 15 kuvaa yhtä valmista valokuvaa kohden, jolloin kuvakohina saadaan minimoitua ja kuvan yksityiskohtaisuutta lisättyä.

Google Pixel 3:n Top Shots -sarjakuvausasetuksella voidaan ottaa monta kuvaa samalla kertaa, ja Portrait Mode -asetuksella kuvattaessa kuvaaja voi säätää taustan sumeutta helposti. 

> Lue myös: Tästä syystä kannattaa kuvata puhelimen kameralla – ainakin joskus. 

Puhelinkameran jatkuva automaattitarkennus on parantunut entisestään sekä valo- että videokuvauksen osalta.

Huawei Mate 20 Pron tavoin on myös Google Pixel 3:ssa erillinen yökuvausasetus,. 

En Google Pixel 3 maksaa noin 150 euroa, mutta sen saatavuudesta Suomessa meillä ei ole tietoa. 

Varusta kännykkäkameraasi

Lisäobjektiivien avulla voit lisätä kuvausmahdollisuuksiasi. Voit tehdä älypuhelimestasi esimerkiksi makrokameran, jolla pääset lähelle pienimpiäkin kuvauskohteita.

Lisäobjektiiveja on moneen lähtöön, ja nyt voit saada paketin, johon kuuluvat makro-objektiivi sekä laajakulma ja kalansilmä – sekä 2 numeroa Digikuvaa, yhteishintaan 14,90. Tutustu tarjoukseen täällä.

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!