OnePlus 7 Pro

OnePlus teki uuden resoluutioennätyksen.

© OnePlus

OnePlus 7 teki uuden pikseliennätyksen

Huawei ei kerennyt pitkään paistatella P30-puhelimensa 40 megapikselin resoluutiolla. Kilpailija OnePlus on näet tuonut markkinoille uuden lippulaivansa, josta tarkkuutta löytyy 48 megapikselin verran – kaiken muun lisäksi.

tiistai 14. toukokuuta 2019 teksti P. Siersbæk

Kiinalainen OnePlus on julkistanut OnePlus 7 -älypuhelinsarjan, jonka kamera yllätti monet. 

7-sarjaan kuuluu kolme puhelinta, joista Pro-versiossa on kolme kameraa takapuolella. Se on nykyään melko tavallista, mutta yllättävää on kuvatarkkuus eli resoluutio. 

Kolme objektiivia ja mahtava resoluutio

OnePlus 7 Pron pääkameran kuvatarkkuus on ennätyksellinen 48 megapikseliä, kun taas Huawei P30:n kamera tarjoaa 40 megapikseliä. Pääkameran optiikan valovoima on F1,7, jota tukee optinen kuvanvakain.

Kakkoskamerassa on 78 mm:n teleobjektiivi ja 8 megapikselin resoluutio ja kolmoskamerassa 16 megapikselin superlaajakulma.

Uusi tarkennusjärjestelmä on kehitetty tekoälyteknologian avulla ja se hyödyntää mm. lasertarkennustekniikkaa. Uutuuskamerassa on parannettu Nightscape- eli yökuvaustoiminto. 

>> Lue myös: Kännykkäkuvaajan nikseillä parempia kuvia

OnePlus 7 Pro

OnePlus 7 Pron takapuolella on kolme kameraa.

© OnePlus

Selfie-kamera piilossa

OnePlus 7:n etupuolella on myös erityinen kamera selfie-kuvien ottamiseen – se ei vain ole näkyvillä. OnePlussassa kamera näet ponnahtaa esiin puhelimen päästä, kun se otetaan käyttöön. Niinpä 6,67 tuuman näyttö voi kaikessa rauhassa peittää koko etupuolen.

Valmistajan mukaan kyseessä on OnePlussan tähän asti laadukkain näyttöruutu: 4,49 miljoonan pisteen ja  taajuudeltaan 90 Hz:n QHD+ Amoled-näyttö, joka toisin sanoen päivittyy peräti 90 kertaa sekunnissa ja tuo täten varsinkin liikkuvaan kuvaan entistä enemmän sulavuutta.

>> Lue myös: Huawei P30 Pro lyö kilpailijansa

OnePlus 7 Pro

Selfie-kamera on päällystetty safiirilasilla, ja valmistajan mukaan se kestää avata ja sulkea 150 kertaa päivittäin.

© OnePlus

Pikkuveli ei jää huonommaksi

Pienemmässä ja halvemmassa OnePlus 7:ssa on kaksi voimakkaampaa kameraa ja objektiivia kolmen sijaan. Ensimmäisessä on 48 megapikselin Sony IMX586 -kenno, valovoima F1,7 ja optinen  kuvanvakain.Kakkoskameran tarkkuus on 5 megapikseliä.

OnePlus 7 Pro maksaa 749 euroa ja OnePlus 7 puolestaan 549 euroa. Sarjan kolmannen, tulevan 5G-mallin hintaa ei ole kerrottu.

OnePlus-huippumalli on jo testattavanamme, ja tulokset ovat pian luettavissa Välineoppaasta.

>> Lue myös: Paljon uusia kamerakännyköitä tulossa

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!