Sony Xperia 1 IV

Sonyn uusi huippuluokan älypuhelin tarjoaa muun muassa optisen zoomin.

© Sony

Optisella zoomilla varustettu lippulaivapuhelin

Sony Xperia 1 IV -älypuhelimessa on erityisesti panostettu kameraominaisuuksiin. Erityismaininnan ansaitsevat optinen zoom ja ammattilaistason kehittynyt automaattitarkennus.

maanantai 16. toukokuuta 2022 teksti P. Siersbæk

Sonyn uusi Xperia 1 IV -lippulaivapuhelin on täynnä uusia ominaisuuksia, jotka kiinnostavat erityisesti valo- ja videokuvaajia. 

Optinen zoom ja hyvä teleobjektiivi

Xperia 1 IV:ssä on kolme kameraa. Niiden kaikkien resoluutio on 12,0 megapikseliä, ja niissä on optinen kuvanvakain. Puhelimessa on 16 mm:n F2,2-ultralaajakulmaobjektiivi, hiukan kapeampi 24 mm:n F1,7-laajakulmaobjektiivi sekä 85–125 mm:n zoomobjektiivi, joka tarjoaa F2,3–2,8-aukon. Optinen zoom on varsin vaikuttava. Zoomobjektiivin periskooppimaisen rakenteen ansiosta puhelin on voitu pitää melko ohuena. Sen paksuus onkin vain 0,8 cm.

>Lue myös: 6 asiaa, jotka puhelimen kamerasta on tiedettävä

Sony Xperia 1 IV

Objektiivit on kehitetty yhteistyössä ZEISSin kanssa, ja niissä kaikissa on optinen kuvanvakain.

© Sony

Ammattilaistason automaattitarkennus

Xperia 1 IV:n tarkennusjärjestelmää on parannettu huomattavasti edeltävään malliin verrattuna. Nyt puhelimessa on muun muassa reaaliaikainen silmätarkennus sekä seurantatarkennus valo- ja videokuvauksessa. Nämä teknologiat ovat peräisin Sonyn A-sarjan järjestelmäkameroista.

Kameralla voidaan sarjakuvata 20 kuvaa sekunnissa täydellä seurantatarkennuksella. Nopeus on sama kaikilla objektiiveilla.

Lue myös: Parhaat vinkit parempiin kännykkäkuviin

Sony Xperia 1 IV

Sony Xperia 1 IV:n koko on 15,3 x 6,7 x 0,8 cm ja paino 161 grammaa.

© Sony

Edistyneet video-ominaisuudet

Puhelimella voidaan kuvata 4K-videota, ja se pystyy kuvaamaan tällä tarkkuudella 120 HDR-kuvaa sekunnissa. Näin sillä voidaan kuvata upeita ja korkealaatuisia slow motion -videoita.

Videography Pro -sovelluksen kautta Sony Xperia 1 IV:llä voidaan myös livestriimata esimerkiksi YouTubeen. Puhelinta voi käyttää myös järjestelmäkameran, kuten Sony 7 IV:n lisänäyttönä.

Puhelimessa on Qualcomm Snapdragon 8 Gen 1 -suoritin, 12 gigatavun RAM-muisti ja 512 gigatavun tallennuskapasiteetti. Lisäksi siinä on microSD-korttipaikka. Puhelimen hinta on 1399 euroa.

Testaamme parhaillaan Sony Xperia 1 IV -puhelinta. Arvostelu on pian luettavissa Etunurkassa.

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!