Samsung Galaxy S10

Samsung Galaxy S10 on korealaisvalmistajan uusi lippulaiva.

© Samsung

Samsung Galaxy S10:n kamera päihittää edeltäjänsä

Samsung juhlii kymmenvuotista taivaltaan matkapuhelinvalmistajana tuomalla markkinoille kolme Galaxy-mallia, joista kahden kamerat vaikuttavat ainakin paperilla tämän hetken parhailta maailmassa. Samsung Galaxy S10:n kameraa on päivitetty edeltäjäänsä nähden paljon. Tässä sen tärkeimmät ominaisuudet.

torstai 21. helmikuuta 2019 teksti P. Siersbæk

Samsungin uusista älypuhelimista on huhuiltu jo jonkin aikaa, ja nyt uudet Galaxy S10 -mallit on esitelty, ja niiden kameroissa on monia kiinnostavia ominaisuuksia.

Samsung Galaxy S10 -sarjaan kuuluu kolme mallia. Pienin on Samsung Galaxy S10e, jonka kameraan kuuluvat laajakulma- ja erikoislaajakulmaobjektiivi.

Galaxy S10:ssä on kolme kameraa

Suuremmissa Galaxy S10:ssä ja S10+:ssa on jo peräti kolme kameraa takapuolella. Tavallisten laajakulma- ja erikoislaajakulman lisäksi molemmissa on myös kamera, jossa on teleobjektiivi.

> Lue myös: iPhone XS:n kolme kiinnostavinta kuvauspuolen ominaisuutta

Samsung Galaxy S10

Galaxy S10:n Amoled-näytössä on integroitu sormentunnistus.

© Samsung

Kahden suurimman mallin laajakulmakameroissa on valittavana aukko F1,5 heikossa valaistuksessa ja F2,4 päivänvalossa. Kameroissa on myös tekoälyä, jotka yleisesti ottaen helpottavat kuvaamista, vaikka sen voi kokea joissain tilanteissa myös riesana.

Erikoislaajakulmakameroiden resoluutio on 16 megapikseliä ja kuvakulman laajuus 123 astetta, mikä sinällään vastaa ihmissilmän näkökentän laajuutta.

Laajakulmaobjektiivin kinovastaavuus on 26 mm ja resoluutio eli kuvatarkkuus 12 megapikseliä, ja lisäksi mukana on optinen ja digitaalinen kuvanvakain.

Teleobjektiivi vastaa kinokoon 52 mm:ä, ja telekameran resoluutio on 12 megapikseliä. Kilpailijamalli Huawei Mate 20 Prossa on erikoislaajakulma, laajakulma ja tele.

>Lue myös: Ota parempia kännykkäkuvia 3-in-1-objektiivisarjan avulla

Samsung Galsxy S10

Kääntöpuolen kolme kameraa ovat rivissä, ja niiden vieressä on salama.

© Samsung

Kameran tekoäly tunnistaa kuvauskohteita ja tekee kamera-asetukset analyysinsä pohjalta. Shot Suggestion -toimintonsa avulla Samsung Galaxy S10 myös ehdottaa kuvalle sopivaa rajausta.

Myynti alkaa pian

Uudet Samsung Galaxy -älypuhelimet tulevat kauppoihin 8. maaliskuuta.

Lähtöhinnat ovat 949 € (Galaxy S10), 1049 € (Galaxy S10+) ja 799 € (Galaxy S10e). Nämä hinnat koskevat 128 Gt:n versioita. 

Lisätietoa Samsung Galaxy S10 -sarjan uutuuspuhelimista löytyy täältä.

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!