Zoomaustoiminto Oppo-puhelimessa

Matkapuhelinvalmistaja Oppolla on jo optinen zoom lippulaivamallissaan.

© Oppo

Uusi tekniikka tekee seuraavasta puhelimestasi todellisen voimanpesän

Matkapuhelinvalmistajat käyttävät runsaasti resursseja ollakseen ensimmäisiä, jotka tuovat markkinoille kameran toimintoja parantavia tekniikoita. Optinen zoom matkapuhelimessa on todella positiivinen uutuus.

keskiviikko 29. syyskuuta 2021 teksti P. Siersbæk

Olemme jo pitkään tottuneet siihen, että uusissa matkapuhelimissa on kaksi tai kolme kameraa: puhelimessa on esimerkiksi laajakulma, superlaajakulma ja tele. 

Jotkin valmistajat mainostavat myös edistyksellisiä zoomaustoimintoja. Ongelmana on kuitenkin se, että kyseessä ei ole oikeista kameroista tuttu todellinen optinen zoom.

Todellinen zoomaus

Näissä puhelimissa objektiivit vaihtuvat kitkattomasti digitaalisen zoomauksen aikana. Se ei tuota parasta mahdollista yksityiskohtien toistoa. 

Useat valmistajat ovat nyt keksineet ratkaisuja, jotka voivat tuottaa todellisen optisen zoomin, ja kiinalainen Oppo on jo ilmoittanut tulevista uutuuksistaan.

Oppo voi nimittäin tarjota optisen zoomin, joka kattaa 85–200 mm:n polttovälin. Siinä on oikea zoom-rakenne, jossa linssit liikkuvat putkessa kennon edessä. Tämä parantaa yksityiskohtien toistoa huomattavasti. 

Myös Apple ja Samsung ovat hakeneet samankaltaisten ratkaisujen patentteja.

>Lue myös: 6 asiaa, jotka sinun täytyy tietää matkapuhelimesi kamerasta

Viisiakselinen kuvanvakain

Järjestelmäkameroista tuttu viisiakselinen kuvanvakain on pian käytössä matkapuhelimissakin.

© Oppo

Tehokas kuvanvakain

Digitaalisen zoomin tavoin myös kuvanvakain on ollut matkapuhelimissa jo kauan digitaalinen. On itse asiassa vain muutama vuosi siitä, kun optinen kuvanvakautus löysi tiensä matkapuhelimeen, ja se oli melkoinen edistysaskel. Nyt Oppo on kuitenkin valmis antamaan toiminnolle vielä lisää tehoa. 

Nyt voit nimittäin nauttia viisiakselisesta kuvanvakaimesta, joka on tuttu uusimmista järjestelmäkameroista. Oppo itse uskoo, että heidän teknologiansa voi kompensoida 65 prosenttia nykyistä teknologiaa tehokkaammin.

Uusien teknologioiden pitäisi olla kuluttajien saatavilla vuoden 2022 alussa – emmekä malttaisi odottaa!

>Lue myös: Parhaat vinkit parempiin kännykkäkuviin

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!