Uusia kamerakännyköitä Googlelta ja HTC:ltä

Uusia kamerakännyköitä Googlelta ja HTC:ltä

Markkinoille on tulossa neljä puhelinta, joiden valmistuksessa on panostettu erityisesti kameran laatuun.

torstai 1. lokakuuta 2015

Google on esitellyt kaksi uutta Nexus-älypuhelinta, joista toinen on valmistettu yhdessä LG:n ja toinen Huawein kanssa.

Sekä Nexus 5X- että 6P-mallissa on 12,3 megapikselin kamera ja F2-valovoimainen optiikka, joten niiden pitäisi pystyä tuottamaan hyvää kuvanlaatua myös heikossa valaistuksessa – vieläpä siitäkin syystä, että niiden kuvakennojen pikselit ovat tavallista suurempia, nk. ultrapikseleitä. Googlen uutuuspuhelinten kameroissa ei ole kuvanvakainta. Videota voidaan tallentaa 4K-laatuisena, 30 kuvan sekuntinopeudella, ja myös hidastustoiminto on olemassa. Molemmissa on nopeutta ja tarkkuuta parantava laseravusteinen automaattitarkennus.

Nexus 6P:stä on olemassa 32, 64 ja 128 Gt:n tallennustilalla varustetut versiot. Suomessa puhelin on saatavilla 9.11. hintaan 649 euroa (32 Gt), 699 euroa (64 Gt) ja 799 euroa (128 Gt). Hieman pienempi Nexus 5X tulee myyntiin 16 ja 32 gigatavun malleina. Niiden hinnat ovat noin 340 ja 385 euroa. Toimitukset alkavat lokakuussa, jolloin tuotteita voi varata Google Storesta.

Myös HTC:ltä on tulossa uutuuspuhelimia, jotka saattavat kiinnostaa valokuvausharrastajia.

Butterfly 3 -mallissa on peräti 20,2 megapikselin kenno sekä – samoin kuin One M8:ssa – mahdollisuus muuttaa tarkennusta ja syvyysterävyyttä kuvan ottamisen jälkeen. Valovoima on molemmissa F2,2, ja uusi dual-LED-salama mahdollistaa kuvaamisen hämärässä ja pimeässä. Butterfly 3 tallentaa 4K-videota. Butterfly 3 saapuu ensimmäisenä Taiwanin markkinoille 20.10. ja myöhemmin muihin maihin. Hinta on vajaat 540 euroa.

Tämän lisäksi HTC on tehnyt uuden version One M9+ -mallista, jonka nimi on M9+ Superior Camera. Siinä on 21 megapikselin kenno ja optinen kuvanvakain. Siinäkin on laseravusteinen automaattitarkennus, joka HTC:n mukaan tarkentaa kohteeseensa peräti 0,1 sekunnissa. Puhelin tulee ensiksi Taiwanin markkinoille 6.10. noin 560 euron hintaan.

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!