© Digikuva

Luvassa "Parempia kuvia oikealla kameralla" koko kesäkuun ajan

Pidämme puhelinta aina mukana ja otamme sillä paljon kuvia, mutta se ei ole aina paras vaihtoehto. Digikuvan kesäkuun numerossa näytämme, miten oikea kamera voittaa puhelimesi kameran.

tiistai 30. toukokuuta 2023 teksti K. Nygaard

Pian on kesäloma, jolloin monet ottavat vuoden tärkeimmät ja parhaat kuvat. Ongelmana on vain se, että nämä kuvat eivät aina ole niin hyviä kuin toivoisi. Elämässä on monia tapahtumia, jotka ansaitsevat kunnollista laatua – eikä vain kesälomalla.

Tämä johtuu siitä, että monet arkipäiväiset valokuvaajat käyttävät puhelintaan kamerana. Se sopii kyllä hyvin tiettyihin kohteisiin, mutta kuvat eivät ole riittävän hyviä kaikissa tilanteisa. Siksi keskitymme koko kesäkuun ajan oikeisiin kameroihin ja kaikkeen, mitä niillä voi saada aikaan.

Kun olet ottanut kuvia pimeässä, olet varmasti kohdannut puhelimen kameran rajoitukset. Oletko jo tutustunut tarkemmin puhelimesi tekemään taustasumennukseen? Se ei ole kaunista. Emmekä ole edes maininneet puhelimen kameralla zoomattujen kuvien laatua, sillä kuvat muuttuvat sumeiksi ja epätarkoiksi.

Kesäloma ja monet muut elämän suuret tapahtumat ansatsevat kunnon kuvanlaadun. Onko sinulla esimerkiksi kunnollisia kuvia läheisistäsi vai onko kaikki kuvat heistä otettu puhelimella, jonka laatu jättää toivomisen varaa?

Mitä on luvassa

Kesäkuussa esittelemme erilaisten esimerkkien avulla, miten voit parantaa kuviasi – ja itseäsi luovana valokuvaajana – käyttämällä oikeaa kameraa.

Olemme laatineet oppaan, joka antaa yleiskuvan eri kameroista ja niiden käytön aloittamisesta. Meillä on myös suosituksia kameramalleista, joilla voi ottaa upeita kuvia kaikissa mahdollisissa tilanteissa ilman, että kamera maksaisi omaisuuksia.

Saat myös sarjan videoita, joissa esitellään kaikki puhelimen ja oikean kameran erot. Saat myös yleiskatsauksen kameran painikkeista, jotka helpottavat käyttöä, ja paljon muuta kiinnostavaa koko kesäkuun ajan. 

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!