Hienoja kuvia kännykällä

Näillä vinkeillä ja oikeilla sovelluksilla tarjoaa kamerakännykkäkin valokuvauksen riemua ja paljon onnistuneita valokuvia.

lauantai 21. huhtikuuta 2012

Valokuvauksen harrastaja on näihin aikoihin asti katsellut kamerakännyköitä nenänvarttaan pitkin. Eikä syyttä. Kuvien tarkkuus on ollut niin huono, että kuvat ovat kelvanneet lähinnä internettiin ja sinnekin pieninä. Optisessa laadussakaan ei ole juuri ollut hurraamista. Matkapuhelinteollisuuden suuret merkit kuten LG, Nokia, Samsung ja Sony- Ericsson ovat kuitenkin tehneet asian eteen kovasti töitä, ja kuvien alhainen tarkkuus on nykyisellään jo enimmäkseen taaksejäänyttä elämää. Valikoimista löytyy jopa 12,0 milj. pikselin kännyköitä ja standardiksikin on muodostumassa 8,0 milj. pikselin tarkkuus.

Teknologian kehittymisestä huolimatta matkaa on vielä paljon siihen erinomaiseen kuvanlaatuun, johon päästään oikeilla digikameroilla ja varsinkin järjestelmäkameroilla. Sekä kamerakännyköiden kuvakenno että objektiivi ovat yksinkertaisesti liian pieniä.

Kännykänkin kamera voi silti olla aivan käyttökelpoinen, mikä on erityisesti Applen iPhonen ja esim. HTC:n android-älypuhelimien yleistymisen ansiota. Näillä puhelimilla ja niiden kuvausohjelmilla on ilo kuvata ja niillä voidaan ennen kaikkea jakaa kuvia hetkessä tutuille internetissä.

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!