Apple iOS 11 High Sierra -käyttöjärjestelmä

Applen eilisessä Keynote-konferenssissa ei kerrottu tulevasta iPhonesta, mutta kiinnostavia uutisia riitti tästäkin huolimatta.

© Apple

Apple tuo uusia toimintoja iOS 11 High Sierran myötä

Applen tulevan iOS 11 High Sierra -käyttöjärjestelmän ansiosta iPhonella voidaan pian ottaa kuvia, jollaisia ei kännykkäkameralla ole ennen voitu ottaa.

tiistai 6. kesäkuuta 2017 teksti N. Majgaard

Applen eilisessä Keynote-konferenssissa ei julkistettu uutta iPhone-mallia, mutta siellä esiteltiin monia tulevan iOS 11-mobiilikäyttöjärjestelmän ominaisuuksia.

Samalla Apple kuitenkin tuli antaneeksi viitteitä siitä, mitä seuraava iPhone tulee tarjoamaan.

Tällainen on iOS 11:n uusi videoformaatti

IOS 11 tuo pari parannusta Applen kamerasovellukseen, mikä tietää hyvää seuraavan iPhone-mallin käyttäjille.

Apple on kehittänyt uusia tiedostotyyppejä, jotka pakkaavat valokuvia ja videoita entistä tehokkaammin. Kuvanlaatu pysyy samana, mutta tiedostot ovat puolet pienempiä.

Toinen uutuus on Files, jonne kootaan kaikki käyttäjän tiedostot. Sen ansiosta hän löytää iPhoneltaan kaikki tiedostot, jotka ennen saattoivat olla esim. iPadin muistissa tai pilvipalvelussa, kuten Drop Box.

Lisätty todellisuus – myös kamerassa

IOS 11:n myötä Apple siirtyy aimo askeleen kohti niin kutsutun lisätyn todellisuuden (AR, Augmented Reality) käyttöä valmistamissaan laitteissa. Tämä tekniikka yhdistää tai lisää virtuaalisia elementtejä todellisuuteen, jota kyseisen laitteen kamera taltioi.

Apple on myös itse soveltanut tekoälyä mm. Live Photo -sovelluksen muodossa. Se tuo valokuviin pitkistä valotuksista tuttuja ominaispiirteitä.

Valitettavasti konferenssissa ei paljastettu mitään tulevasta kamerasovelluksesta, kuten toivoimme. 

Saamme siis vielä odottaa suoraa raakakuvausmahdollisuutta sekä manuaalisia ISO-herkkyyden, suljinajan ja valotuksenkorjauksen säätöjä.

Lue myös: iMacista ja iPadista uudet versiot

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!