Apple haluaa rajoittaa konserteissa kuvaamista iPhonella

Applen patentti voi rajoittaa iPhonea

Apple voi infrapunatekniikan avulla hallita jokaista iPhonea niin, ettei niillä voi kuvata esim. konserteissa.

torstai 30. kesäkuuta 2016

Kohta voi pop-idolien kuvaaminen konserteissa iPhonella olla loppu.

Apple on saanut patentin järjestelmälle, joka mahdollistaa iPhonen etähallinnan niin, että sillä ei voi kuvata konsertissa.

Joillekin elävän musiikin ystäville tämä uudistus olisi kauhistus mutta toisille parannus, koska suurissa massakonserteissa kuvaaminen on niin yleistä, että siitä on tullut haitta ja näköeste takana olijoille. Erityisen ilahtuneita kuvauksen vähentymisestä olisivat esiintyjät, jotka menettävät tuloja, koska kännykkävideoita ladataan verkkoon mielettömiä määriä jatkuvalla syötöllä.

Kuvauksenestojärjestelmä perustuu infrapunalähettimeen, jollainen asennettaisiin keikkapaikalle. Iphone tunnistaa sen lähettämän säteen ja lukitsee kameran pois käytöstä.

Elokuvateattereissa on jo käytössä vastaavanlaisia järjestelmiä, jotka estävät elokuvien laittoman videoinnin mobiililaitteilla.

Kuva: USPTO

Monia käyttömahdollisuuksia

Vielä ei ole olemassa viitteitä siitä, että Apple olisi ottamassa järjestelmää käyttöön, mutta yhtiö on lisännyt viimeisimpään patentointipäivitykseensä mahdollisuuden lähettää infrapunasäteillä informaatiota suoraan matkapuhelimiin.

Samaa tekniikkaa voidaan soveltaa esimerkiksi museoissa siten, että infrapunasäteet lähettäisivät kävijöiden puhelimiin lisätietoa näyttelyesineistä ja taideteoksista.

Lisäksi järjestelmä voisi toimia turvallisuustarkoituksessa, esimerkiksi estämään videotaltioimisen kuvauskieltoalueilla kuten pankeissa ja sotilastoimialueilla.

Applen saama patentti ei kuitenkaan välttämättä tarkoita sitä, että tämä visio toteutuisi. Apple hakee erilaisia patentteja koko ajan, ja osa niistä toteutuu, osa ei.

Lue lisää Applen patentista täältä.

> Lue lisää iPhone-kuvaamisesta täältä.

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!