Tytöt yhteiskuvassa nykytyyliin

Huhuja iOS 10:n ja iPhone 7:n ympärillä

Luultavimmin parin viikon sisällä tulee tietoa Applen mobiililaitteiden uudesta käyttöjärjestelmästä. Kokosimme maailmalla velloneet huhut iPhone 7:n tulevista kuvausominaisuuksista.

keskiviikko 1. kesäkuuta 2016

Tämän kuun 13. päivä alkaa San Franciscossa Applen World Wide Developers Conference.

Yhtiön odotetaan tuossa tapahtumassa julkistavan uuden iOS-käyttöjärjestelmäversion iPhonelle ja iPadille.

Olemme seuranneet huhuja, joten ennustammekin nyt, millaisia ominaisuuksia uudelta iPhonelta on lupa odottaa.

Kuvasovellus päivittyy

Kuvauspuolella kiirineiden huhujen mukaan Kuvat-sovellus päivitetään uuteen versioon.

Aiemmin oli mahdollista ostaa erillinen iPhoto-sovellus, jossa oli joukko kuvankäsittelyominaisuuksia ja mm. mahdollisuus nähdä valokuvien exif-tiedot.

IPhoto poistui eikä sitä voinut asentaa enää iOS 8:n jälkeen, mutta Kuvat-sovellus sai joitakin kuvankäsittelyominaisuuksia.

Niitä ei ole monia, mutta huhujen mukaan iOS 10:n Kuvat-sovellukseen on tulossa useampia kuvankäsittelytoimintoja, joten se tulee muistuttamaan iPhotoa.

Iphone 7:ään ehkä kaksoiskamera

Olisimme erehtyneet todella pahasti, ellei Apple vielä tänä vuonna julkista iPhonen seuraavaa sukupolvea, jonka nimi mitä todennäköisimmin on iPhone 7. Täällä on huhuja kamerasta, jossa on kaksi objektiivia.

Apple osti viime vuonna LinX Imaging -yhtiön, joka kehittää ja valmistaa useamman objektiivin kameramoduuleja. Niillä käyttäjät saisivat upeaa värintoistoa ja 3D-kuvausominaisuuden.

Kaksoisobjektiiveja voidaan hyödyntää monin eri tavoin, ja niitä on jo nyt muissa älypuhelimissa. Esimerkiksi LG:n G5-mallissa on kaksi objektiivia, joissa on eri polttovälit, kun taas Huawei P9:ssä niiden tarkoituksena on kuvanlaadun parantaminen.

Voi olla, että kahden objektiivin periaatetta tullaan soveltamaan vain iPhone 7 Plus -mallissa. Puhelimet luultavasti ohenevat nykyisestäänkin, ja liittäminen muihin laitteisiin tullaan mahdollisesti hoitamaan Bluetoothin tai Lightning-liitännän kautta.

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!