IOS 10 tukee raakatiedostoja iPhonessa ja iPadissa

IPhone ja iPad käsittelevät raakakuvia iOS 10:ssä

Apple-laitteiden päivittäminen iOS 10 -käyttöjärjestelmäversioon tulee syksyllä olemaan ilonaihe monille valokuvauksen harrastajalle. Uuden iOS 10:n myötä Applen laitteet pystyvät nimittäin tallentamaan ja käsittelemään raakakuvatiedostoja.

torstai 16. kesäkuuta 2016

Applen uusilla laitteilla kuvaavat harrastajat ympäri maailmaa iloitsevat iOS 10 -käyttöjärjestelmästä, joka sisältää mahdollisuuden kuvata ja käsitellä raakakuvatiedostoja.

Apple ei tehnyt suurtakaan numeroa tästä asiasta, kun se esitteli iOS 10:n jokin aika sitten. Ehkä sen takia, että tämä ominaisuus koskee vain valokuvauksesta kiinnostuneita kuluttajia eikä koske kaikki Applen laitteita.

Raakakuvatiedostojen käsittelyssä voidaan kuitenkin pian esimerkiksi iPad Prota käyttää kunnianhimoisempaankin kuvanmuokkaukseen.

Toimii vain uusimmissa laitteissa

Raakatiedostot tulevat aluksi toimimaan uudella käyttöjärjestelmällä vain iPhone 6S:ssä, 6S+:ssa, SE:ssä ja 9,7-tuuman ipad Prossa – ja niissäkin vain takapuolella olevalla kameralla.

Moni on veikkaillut, miten ominaisuus tulee toimimaan iPhone 7:ssä jossa on huhujen mukaan kaksoiskamera ja raakakuvausmahdollisuus kuten monilla kilpailijoilla jo nyt.

Raakakuvausmahdollisuus ei tule iPhone 7:ään automaattisesti iOS 10 -päivityksen myötä. Raakakuvaukseen ja raakatiedostojen käsittelyyn voidaan tulla tarvitsemaan jokin muu sovellus, koska Applen oma kamerasovellus ei tässä mallissa välttämättä tunnista raakakuvatiedostoja.

On myös veikkailtu, että seuraavalla mallilla voitaisiin kuvata sekä raw- että jpg-tiedostoja samalla kertaa. Raakakuvat olisivat dng-tiedostoja (Adobe Digital Negative).

IOS 10 on saatavana syksyllä, mutta jo nyt testaajat ovat antaneet hyvää palautetta beta-versiosta.

Katso iOS 10 -esittelyn kohokohdat tältä videolta:

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!