Apple iPhone SE

IPhone SE:n kamerasta hyvä ensivaikutelma

Apple on säästänyt tilavuudessa muttei kameran laadussa. Lue tärkeimmät uuden iPhone SE:n kuvausominaisuuksista.

tiistai 22. maaliskuuta 2016

Kun iPhone 6 tuli myyntiin, tarvittiin isompia taskuja kuin edellistä mallia varten – näyttö oli nimittäin kasvanut neljästä 4,7 tuumaan. Nyt voimme lohduttaa niitä, joiden mielestä iPhone 6 ja 6s ovat liian kookkaita.

Uuden iPhone SE:n näyttöruutu on vanha tuttu nelituumainen, mutta sisällä on sama A9-siru kuin suuremmassa iPhone 6s:ssä, joten suorituskykyä pitäisi löytyä. Myös uutuuspuhelimen kamera vastaa iPhone 6s:n kameraa, vaikka kokoa on vähemmän.

Niinpä uutuudessa on 12 megapikseliä ja F2,2-valovoimainen objektiivi. Live Photos -toiminnon myötä kamera tallentaa aina valokuvaa otettaessa lyhyen videoleikkeen, jossa näkyy hetki ennen laukaisua ja sen jälkeen. Video on 4K-laatuista.

Etupuolen kamera on 6s-malliin verrattuna hieman vaatimattomampi: tarkkuutta on vähennetty viidestä 1,2 megapikseliin. Siinäkin lienee kylliksi monelle selfieintoilijalle.

Päivitetty ohjelmisto

Uutuusmallissa ei ole iPhone 6s:n tapaan ilmapuntaria, eikä näyttö ole aivan yhtä edistyksellinen, koska siinä ei esimerkiksi ole 3D Touch -ominaisuutta eli se ei tunnista kosketuksen voimakkuutta.

Ulkoisesti iPhone SE muistuttaa iPhone 5:tä. Siitä on tehty 16 ja 64 gigatavun versiot, ja niiden hinnat ovat 499 ja 599 euroa. Tuotteita voi tilata 29.3. alkaen.

Apple on myös julkistanut iPhone- ja iPad-laitteisiin käyttöjärjestelmäversion iOS 9.3, joka on ladattavissa heti. Sen uutuusominaisuuksista mainittakoon Night Shift, joka säätää näytön valon sävyiltään lämpimämmäksi illalla. Tämän uskotaan helpottavan nukahtamista.

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!