Apple iPhone 7

Me innostuimme iPhone 7:n kamerasta

Apple on panostanut uuden iPhone 7 -puhelinmallin kameraan. Sillä voidaan kuvata raakatiedostoja, mikä nostaa kuvanlaadun uudelle tasolle.

torstai 8. syyskuuta 2016

Apple esitteli uuden iPhone-sukupolven eilisiltana Suomen aikaa San Franciscossa. Uutuusmallin kamera tarjoaa monia parannuksia edeltäjämallien kameroihin verrattuna.

IPhone 7:ssä on uusi objektiivi, jonka valovoima on F1,8. Edellisissä malleissa se on F2,2, jotenka kuvakennolle pääsee nyt 50 prosenttia enemmän valoa verrattuna esimerkiksi iPhone 6s -malliin. Salamalaite on nyt valoteholtaan myös 50 prosenttia vahvempi ja osaa sovittaa värilämpötilansa kohteen mukaan.

Uuden puhelimen kamerassa on optinen kuvanvakain, jollainen on tähän asti ollut vain isommissa Plus-malleissa. Valmistajan mukaan uudella iPhone-kameralla voidaan vakaimen ansiosta ottaa tärähtämättömiä kuvia kolme aukkoaskelta pitemmillä suljinajoilla kuin ilman vakainta.

Vihdoinkin raakakuvia

Kuvakennon resoluutio on iPhone 7:ssä edelleen 12 megapikseliä, mutta kenno on toiminnaltaan entistä nopeampi ja tehokkaampi. Etupuolen kameran kennossa on nyt seitsemän megapikseliä, kun iPhone 6s -mallissa niitä on viisi. Uudistuneen kuvaprosessorin myötä kuvanlaatu on kohentunut ja tarkennus nopeutunut.

Eniten meitä sykähdytti tieto siitä, että iPhone 7:llä voidaan ottaa raakakuvia, mikä antaa entistä selkeästi paremmat edellytykset parantaa kuvien lopullista laatua kuvankäsittelyvaiheessa.

Apple iPhone 7 Plus & iPhone 7

Suuremmassa iPhone 7 Plus -mallissa on kaksi kameraa, jotka ovat vierekkäin. Toisessa niistä on laajakulmaobjektiivi ja toisessa teleobjektiivi. Optinen zoom on kaksinkertainen ja digitaalinen zoom kymmenkertainen. IPhone 7 Plus -mallin kameralla on mahdollista saada aikaan voimakas taustasumennus. Tähän vaaditaan kuitenkin päivitys, joka on saatavana myöhemmin tänä syksynä.

IPhone 7 ja 7 Plus ovat hankittavissa etukäteistilauksena huomisesta eli 9. syyskuuta alkaen, ja varsinainen myynti alkaa 16.9. Muistivaihtoehdot ovat 32, 128 ja 256 Gt. Uusi iOS 10 -käyttöjärjestelmä julkistetaan 13. syyskuuta.

Edellisten lisäksi i iPhone 7:ssä on seuraavia ominaisuuksia:

  • Kuvia voidaan nyt käsitellä ja käyttää entistä useammissa sovelluksissa.

  • Puhelin on suojattu likaa ja vettä vastaan.

  • Näyttö on 25 prosenttia entistä kirkkaampi ja värintoisto-ominaisuuksiltaan laadukkaampi.

  • Puhelimessa on stereokaiuttimet.

  • Kuulokeliitäntä on poistettu, jotta puhelin olisi vesitiiviimpi ja kevyempi, ja kuulokkeet kytketään puhelimeen joko Lightning-liitännällä, mukana tulevalla sovittimella tai langattomasti.

  • Uusi A10 -prosessori toimii noin puolet nopeammin kuin edeltäjänsä A9.

  • Akunkesto on myös kaksinkertaistunut.

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!