Pian Apple pyöräyttää muistoistasi videon

Tekoälyn ja 11 miljardin laskutoimituksen avulla jokaista kuvaa kohti Applen käyttöjärjestelmän uusi iOS 10 -versio tuo kuvamuistot iPhonen käyttäjän silmien eteen.

tiistai 14. kesäkuuta 2016

Apple on prosessorin laskentakapasiteettia hyödyntämällä kehittänyt iPhonen iOS 10 -käyttöjärjestelmää niin, että se osaa etsiä ja järjestellä puhelimelta käyttäjänsä kuvia aiheen mukaan.

Jokaiselle valokuvalle tehdään noin 11 miljardia laskutoimitusta, jotka yhdessä tekoälyn kanssa järjestelevät kuvia kasvojen, paikkojen, kuvissa näkyvien esineiden ja muiden kohteiden perusteella.

Apple korostaa, että kaikki laskutoimitukset teknisine toimintoineen tapahtuvat käyttäjän omassa laitteessa eikä mitään tietoja lähetetä takaisin Applen palvelimille.

Video unohtuneista hetkistä

Photos Memories -sovelluksen avulla voidaan uudelleen kokea menneitä, jo kenties unohtuneitakin tapahtumia yhdistelemällä ihmisiä ja paikkoja eri ajanjaksoilta.

Sovellus osaa koostaa lyhyitä videoita (ja lisätä niihin myös musiikkia) menneistä tapahtumista, ja käyttäjä voi myös itse muokata näitä videoita.

Sekä Facebookissa että Googlessa on vastaavan tyyppisiä mahdollisuuksia palata menneisyyteen, mutta Apple on halunnut viedä ideaa pitemmälle luomalla palveluun valmiita teemoja kuten ranta tai veneily sekä erilaisia olotiloja valittaviksi. Löytyypä valikosta myös toiminto nimeltä Epic, joka muokkaa halutusta videopätkästä toimintaelokuvamaisen trailerin.

Uuden iOS-version voi päivittää maksutta iPhone 5:een ja sitä uudempiin iPhone-puhelimiin ensi syksyn kuluessa. Lue lisää iOS 10 -päivityksestä.

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!