Tällainen on uuden iPhone 6S:n kamera

Apple on panostanut kuvatarkkuuteen uusissa iPhone-malleissaan, ja myös kuvanottotavat ovat monipuolistuneet.

torstai 10. syyskuuta 2015

Applen mukaan iPhone on maailman suosituin kamera, ja nyt firma on julkistanut iPhone 6S- ja 6S plus -mallit, joiden kameroita on päivitetty huomattavasti. Ennen kaikkea niiden resoluutio on kasvanut kahdeksasta kahteentoista megapikseliin.

Entistä suurempi resoluutio tarkoittaa entistä parempaa kuvatarkkuutta eli yksityiskohtien toistokykyä mutta myös entistä suurempaa kuvakohinariskiä. Apple onkin kehittänyt pikselitekniikkaansa, jonka on määrä vähentää kohinaa ja parantaa värintoistoa.

Uutuusmalleissa on iPhone 6:sta tuttu vaiheentunnistusjärjestelmä kuvakennossa, mikä nopeuttaa automaattitarkennusta, ja suuremmassa Plus-mallissa on myös optinen kuvanvakain kuten edeltäjässäkin.

IPhonessa on nyt myös toiminto nimeltä Live Photos. Sitä käytettäessä kamera kuvaa pienet pätkät videota sekä ennen laukaisimen painallusta että sen jälkeen, joten valokuvan lisäksi muistiin tallentuu myös ääntä ja liikkuvaa kuvaa valokuvanottotilanteesta.

Uutuuskännykät tallentavat 4K-videota, ja etupuolen kameraa on uudistettu niin, että selfie-kuvat tallentuvat nyt viiden megapikselin koossa. Salamavalo on entistä suurempi, ja kamera pyrkii sovittamaan sen värilämpötilan kuvausympäristön mukaan.

Uusien iPhone-kännykkäkameroiden prosessorit ovat nopeutuneet entisestään, ja uuden 3D Touch -ominaisuuden ansiosta näyttö rekisteröi kosketuksen voimakkuuden.

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!