Apple iPhone 7 hands on

Tältä vaikuttaa iPhone 7:n kamera

Testaamme Applen uuden iPhone 7:n valokuvausominaisuuksia parhaillaan. Tässä ensivaikutelmamme sen kamerasta sekä uutuuspuhelimella ottamiamme kuvia.

maanantai 3. lokakuuta 2016

Vaikka iPhone 7 muistuttaakin edeltäjiään, on kamerapuolella tapahtunut paljonkin uutta. Ensinnäkin siinä on optinen kuvanvakain ja valovoimainen optiikka.

Tätä ennen vakain oli vain suurissa Plus-malleissa, mutta nyt se on myös perusmallissa, joten ISO-herkkyttä ei ole tarpeen nostaa entiseen malliin ja kuvakohinaa syntyy entistä vähemmän.

Vakaimen ansiosta valotusaikoja voi pidentää, kun myös objektiivin valovoima on kasvanut, voidaan ISO-herkkyydet pitää entistä pienempinä.

Apple iPhone 7 Photos App

Raakakuvausmahdollisuus

Puhelimen omalla kamerasovelluksella saa tarkkuudeltaan kelpo kuvia, joista kuitenkin lähennettäessä paljastuu epätarkkuutta, ikään kuin ne olisi maalattu siveltimellä.

Itse kamera pystyy poimimaan tarkkojakin yksityiskohtia, mikä tulee esiin, kun kuvataan raakatiedostoja – ominaisuus, jonka olemassaolo ilahdutti meitä toden teolla.

Raakakuvien (dng) ottamiseen tarvitaan kuitenkin jonkin muun valmistajan sovellus. Tämän jälkeen voidaan kuvankäsittelyssä saada esiin selvästi enemmän yksityiskohtia kuin kuvaamalla jpeg-tiedostoja itse kamerasovelluksella. Tässä alapuolella on sama kohde kuvattuna jpeginä (vas.) ja raakatiedostona käsittelyn jälkeen (oik.).

iPhone 7 raw detail

Yksityiskohtien lisäksi raakatiedostosta voidaan kaivaa esiin enemmän värisävyjä, ja säätövaraa on enemmän kuin jpg-tiedostossa myös valotuksen suhteen. Alempana on ensimmäisiä iPhone 7:lla ottamiamme kuvia.

Apple iPhone 7 Test 5

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!