Uuden iPhonen kamera entistä parempi

Apple julkisti eilen kaksi uutta iPhone-mallia, joista kalliimmassa on panostettu entistä enemmän kameran ominaisuuksiin.

keskiviikko 11. syyskuuta 2013

Tälläkin kertaa Apple nostatti mediakohun esittelemällä uusia tuotteitaan. Tiistai-iltana Suomen aikaa Applen tiedotustilaisuudessa Kaliforniassa saatiin esimaksua kahdesta tulevasta iPhonesta sekä uudesta, mobiililaitteisiin suunnitellusta käyttöjärjestelmästä. Uuden lippulaivan nimi on odotetusti iPhone 5 S. Siinä on 64-bittinen A7-prosessori, jonka kerrottiin olevan puolet nopeampi kuin edeltäjänsä A6-prosessori. Kyseessä on maailman ensimmäinen älypuhelin, jossa on 64-bittinen prosessori. Sen ansiosta kameran automaattitarkennuksen nopeus on kaksinkertainen iPhone 5:een verrattuna, ja samalla nopeutuivat myös videotoiminnot. Prosessori kuitenkin säästää energiaa edeltäjämalliaan enemmän.

iPhone 5S:n kameran kuvakenno on 15 prosenttia edeltäjää suurempi, mutta resoluutio on samat kahdeksan megapikseliä. Pikselit ovat siis entistä suurempia, mikä tarkoittaa entistä parempaa valoherkkyyttä. Objektiivin valovoima on F2,2. Sarjakuvausnopeus on nyt kymmenen kuvaa sekunnissa, ja kamera osaa analysoida otokset ja valita niistä sarjan parhaan kuvan. Salama on myös kehittynyt, sillä se säätää tehonsa sekä värilämpötilan automaattisesti. Kamerassa on myös kuvanvakain sekä mahdollisuus kuvata hidastusvideota 120 kuvan sekuntinopeudella ja 720 pisteen HD-tarkkuudella, ja videokuvauksen aikana voi zoomata. Valittavana on myös eri kuvasuhteita, kuten neliö, joka sopii Instagramiin. Panoraamatoiminto on parantunut niin, että kamera säätää valotusta kuvauksen aikana. Lisäksi mukana on erikoistehosteita, joita viodaan käyttää jo kuvattaessa.

Applen halvempi uutuuspuhelin on iPhone 5C, joka – päin vastoin kuin metallinen ja lasinen iPhone 5S – on on muovia. iPhone 5C:n sisässä on A6-prosessori, ja objektiivin valovoima on F2,4. Resoluutio on kahdeksan megapikseliä kuten 5 S -mallissa.

iPhone 5S-puhelinta tullaan myymään harmaan, kullan ja hopean värisillä metallikuorilla. Applen mukaan laitteen akku kestää 10 tuntia nettikäyttöä lte-verkossa, ja sen standby-aika on 250 tuntia. Molemmat mallit käyttävät myös uutta, nopeaa iOS7 -käyttöjärjestelmää, jonka Apple esitteli kesäkuussa. Se tulee ensimmäisen kerran kuluttajien ulottuville kuitenkin vasta esitellyissä uusissa puhelimissa. Niiden Suomen-myyntihintoja ei ole vielä julkistettu, mutta molempien myynti alkaa 20. päivä tätä kuuta mm. Yhdysvalloissa, Britanniassa, Ranskassa, Saksassa ja Japanissa. Vuoden loppuun mennessä myynti on Applen kaavailujen mukaan aloitettu sadassa maassa.

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!