Apple iPhone 4S

Uuden iPhonen kamera otti harppauksen

Juuri ennen perustajansa kuolemaa Apple julkisti jälleen uuden tuotteen. iPhone 4S on rajusti uudistunut versio edeltäjästään iPhone 4:stä. Siinä on uusi optiikka, parempi resoluutio ja kehittyneempi kuvakenno. Videopuoltakin on paranneltu.

lauantai 8. lokakuuta 2011

Muotoilu on pysynyt samantyyppisenä, mutta sisällä on tapahtunut uutta: resoluutio on hypännyt viidestä megapikselistä kahdeksaan, ja taustavalaistun cmos-kennon ansiosta kuvaaminen onnistuu entistä hämärämmässä, eivätkä valoisat kohdat pala puhki yhtä herkästi. Objektiivi koostuu viidestä elementistä, joten optinen terävyys on parantunut. Valovoima on lisääntynyt 2,8:sta 2,4:ään, ja infrapunasuodin auttaa värientoistossa.

iPhone 4S:ssä on uudenlainen A5-prosessori, jonka Apple väittää olevan peräti peilikameratasoa, mutta joka ainakin nopeuttaa kameran perustoimintoja sekä parantaa valkotasapainoa ja kasvattaa dynaamista aluetta. Uutuudessa on myös kasvojentunnistusautomatiikka.

Käyttöjärjestelmä iOS 5:n ansiosta kamera on entistä helpompi kytkeä päälle ja käyttää. Kuvia voi myös alkeellisesti käsitellä, esim. rajata. Tällä kännykkäkameralla saa Full HD -videota 1080 pisteen tarkkuudella, kun edeltäjän tarkkuus oli 720 p. iPhone 4S tulee myyntiin Suomessa 28.10, ja hinta julkistetaan vasta lanseerauksen kynnyksellä.

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!