Voiko iPhone 6S Plus korvata hyvän peilijärkkärin?

Yhdysvaltalainen urheiluvalokuvaaja Andrew Weber meni kuvaamaan NFL:n jalkapallo-ottelua mukanaan vain iPhone 6S Plus. Hän kokeili, mihin uutuuspuhelimen kamera pystyy vaativissa olosuhteissa

keskiviikko 7. lokakuuta 2015

Onko iPhone 6S Plus -älypuhelimen kameralla mitään jakoa 8 000 euroa maksavien huippukameroiden rinnalla?

Yhdysvaltalainen mobiilisivusto gottabemobile.com lähetti vähän aikaa sitten kokeneen urheiluvalokuvaajan kuvaamaan amerikkalaista jalkapallo-ottelua koemielessä pelkkä iPhone 6S Plus taskussaan. Millaista jälkeä saataisiin uudella kännykkäkameralla liikkuvista kohteista suhteellisen heikossa valaistuksessa?

Kokenut urheiluvalokuvaaja Andrew Weber on kuvannut mm. Sports Illustrated -lehden toimeksiannosta niin olympiakisoja kuin monia Super Bowleja eli amerikkalaisen jalkapalloliigan loppuotteluja. Normaalisti hänellä on työkalunaan Canon EOS-1DX ja 400 mm F2.8 -teleobjektiivi, mutta tällä kertaa hän pääsi huomattavasti vähemmällä kantamisella – vaikka iPhone 6S Plus onkin älypuhelimeksi melko painava.

Kolme tuntia kuvattuaan Weber toi esiin huomioitaan kamerasta. “IPhonen kamerasovellus on helppokäyttöinen, mutta siitä puuttuu keskeisiä kameratoimintoja – esimerkiksi suljinaikaa ja ISO-herkkyyttä ei voi säätää. Siksipä käytinkin siinä sovellusta nimeltä Camera+, jonka myötä nämäkin perussäädöt olivat käytettävissä. Toisaalta käytöstä poistui Burst Mode -toiminto, joka vastaa sarjakuvausta", Weber kertoi.

Yhteenvetona voidaan tiivistää, että iPhonen kamera ei tietenkään korvaa kallista valokuvauskalustoa, mutta lopputulos oli silti positiivinen yllätys. Hämärässä suurella herkkyydellä otetuista kuvista tuli melko rakeisia, mutta muuten kuvat olivat Andrew Weberin mukaan hyvälaatuisia ja melko teräviä, mikä on paljolti hyvän kuvanvakausjärjestelmän ansiota.

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!