ryhmäselfie

Ryhmäselfie-kuvissa kuvaajan kädet tuppaavat näkymään liikaa.

© Shutterstock

Kameran etälaukaisimen monet edut

Kameran kaukosäätimen avulla voi monissa tilanteissa saada hyviä ja ainutlaatuisia kuvia. Useimpia kameroita voidaan etäohjata sovelluksella – ei kuitenkaan älypuhelinta, mutta siihenkin on olemassa fiksu ratkaisu.

perjantai 12. kesäkuuta 2020 teksti Poul Siersbæk

Monia järjestelmäkameroita voidaan etäohjata mobiilisovelluksen avulla, mutta älypuhelinta ei. Niissä voidaan toki käyttää itselaukaisimia, mutta se ei ole optimaalinen vaihtoehto kovin monissa kuvaustilanteissa.

Nyt keromme neljä syytä siihen, miksi älypuhelimen kameran kaukosäädin on mainio idea.

ryhmäselfie alhaaltapäin

Etälaukaisimen avulla ryhmäselfiekuvaan on helppo ikuistaa haluttu hetki.

© Shutterstock

1. Tärähdysten välttäminen

Älypuhelimen kameralla kuvattaessa tallennuspainikkeen koskettaminen voi aiheuttaa tärähtämisen ja näin pilata kuvan.

Kaukosäädin on mainio ratkaisu tähän ongelmaan, sillä sen avulla voidaan kuvata niin, että älypuhelin ei tärähdä, koska sitä ei tarvitse koskettaa.

2. Jottei omakuviin tulisi pitkiä käsiä

Selfiekuville on tyypillistä, että kuvaajan toinen käsivarsi näkyy toisella puolella kuvaa tai molemmat kädet peittävät kuvan keskustaa, koska ne pitävät puhelinta.

Niinpä puhelin kannattaa kiinnittää selfiekeppiin tai – jos mahdollista – asettaa se pienelle jalustalle tai johonkin, jossa se pysyy kuvauksen ajan, ja sitten ottaa kuva kaukosäätimen avulla.

3. Jotta ryhmäselfiet onnistuisivat

Kun otetaan ryhmäkuvia kameran ajastimen eli itselaukaisimen avulla, käy usein niin, että joillakin ihmisillä on kuvassa silmät kiinni.

Siksi on syytä käyttää kaukosäädintä ja mieluiten tietysti selviekeppiä sekä asettaa puhelin maahan ryhmän katsoessa alaspäin puhelimeen.

Näin on mahdollista ottaa niin monta kuvaa, että jokin niistä varmasti onnistuu, ja valita sitten paras kuva jaettavaksi.

4. Mahdollisuus kuvata huomiota herättämättä

Kaukosäätimen avulla voidaan kuvata hienovaraisesti lantion korkeudelta vaikkapa julkisilla paikoilla. Toinen vaihtoehto on asettaa puhelin esim. lintulaudalle ja mennä kauemmaksi kuvaamaan Bluetooth-yhteyden välityksellä lintuja häiritsemättä.

> Lue myös: 6 asiaa, jotka on syytä tietää kännykkäkamerasta


Etäohjaa kännykkäkameraa älykellolla

Jos et halua kantaa kaukosäädintä taskussa, on Bluetooth-älykello kätevä tapa ohjata puhelimen kameraa etäyhteydellä. Näin kaukosäädin on aina kädessä.

Jos tilaat Digikuvan nyt, saat kolme lehden numeroa ja noin 55 euron arvoisen älykellon vain 15,90 eurolla.

Kellon avulla voi myös laskea askeleita, käveltyä tai juostua matkaa ja poltettuja kaloreita. Lue lisää kellosta täältä.

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!