IPhone 8 Plus vs. Samsung Galaxy Note 8

Pikatesti – kummassa älypuhelimessa on parempi kamera?

Kännykkäkamerat kilpasilla: iPhone 8 Plus vs. Samsung Galaxy Note 8

Apple ja Samsung ovat panostaneet kovasti uusien älypuhelinmalliensa kameroiden laatuun. Molemmat ovat huippuluokkaa, mutta kumman sinä valitsisit? Me vertailimme kahta uutta huippumallia.

perjantai 13. lokakuuta 2017 teksti T. Nykrog

Asiantuntijamme teki iPhone 8 Plussalle ja Samsung Galaxy Note 8:lle pikatestin selvittääkseen, kumman älypuhelinmallin kamera on parempi. 

Ominaisuudet: tasapeli

Nämä kaksi ovat ominaisuuksiltaan tasoissa. Molempien kameroissa on kaksi objektiivia: noin 28 mm:ä vastaava laajakulma ja noin 56 mm:ä vastaava pikkutele etupuolella. 

Kameroiden resoluutio on 12,2 megapikseliä, ja molempien objektiivit ovat valovoimaisia. 

Samsungin näytön koko on peräti 6,3 tuumaa, kun iPhonen näyttö on 5,5-tuumainen, joka kylläkin tuntuu käytännössä yhtä miellyttävältä käyttää ja lyö mennen tullen pikkukameroiden kolmituumaiset näytöt.  

Lue myös: Uusissa älypuhelimissa on kaksoiskamera

Kuvanlaatu:

Molemmat kamerat tallentavat erittäin hyvälaatuisia kuvia – niin hyviä kuin nykyään on teknisesti mahdollista.

Kamera: iPhone 8 Plus
Kamera: iPhone 8 Plus

Tässä kuvassa on rakennus laajakulmaisimmilla optiikoilla kuvattuna. Alapuolella näkyy, kun molemmilla malleilla zoomataan 200 prosentin kuvasuhteeseen. 

Apple toistaa yksityiskohdat aavistuksen tarkemmin, kun taas Samsung piirtää linjat ja toistaa tasaiset pinnat hivenen tarkemmin. Samsungin värintoisto varjokohdissa vakuuttaa, mutta auringonpaisteella otettujen kuvien valokohtien värit ovat hieman liian lämpimät ja kylläiset.


> Tilaa 2 numeroa Digikuva-lehteä, niin saat samalla kolme objektiivia älypuhelimeen – yhteensä vain 14,90 euron hintaan.

Yksityiskohtaista toistoa: iPhone 8 Plus

Molemmilla saa hyviä muotokuvia, joissa on sumentunut tausta.

Applen kännykkäkamera ottaa muotokuvasta kaksi eri versiota, joista toisessa on digitaalisesti sumennettu tausta ja toisessa ei. Samsungin käyttäjä valitsee taustasumennuksen määrän itse. Apple vie voiton tässä.

Samsung Galaxy Note 8:ssa voidaan muistia lisätä microSD-kortilla, mikä ei iPhone 8 Plussassa ole mahdollista. Samsungin kamerasovelluksessa on myös PRO-asetus, jolla kuvattaessa kaikki säädöt tehdään käsin ja kuvat tallennetaan dng-raakamuodossa. IPhonella kuvattaessa tarvitaan ns. kolmannen osapuolen sovellusta raakakuvien tallentamiseen.

Tavallinen kännykkäpotretti laajakulmalla kuvattuna.
Kamera: iPhone 8 Plus

Tavallinen kännykkäpotretti laajakulmalla kuvattuna. 

Kamera: Samsung Galaxy Note 8
Kamera: Samsung Galaxy Note 8

Tavallinen kännykkäpotretti.

Lue myös: 4K-video: iPhone 8 Plus vakuuttaa

Voittaja: Samsung Galaxy Note 8

Molempien puhelinten kamerat tekivät meihin suuren vaikutuksen, ja niitä on mukava käyttää. Molemmilla saa erittäin hyvälaatuisia kuvia, mutta Samsung vetää kuvauspuolella aavistuksen pitemmän korren.

> Lue lisää älypuhelinten kameroista

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!