Kodak Ektra

Kodak Ektra – kuvaajalle tehty kännykkä

Uuden Kodak-älypuhelimen kameran ominaisuuksia ovat hyvä kuvatarkkuus, pitkälle kehitelty kamerasovellus ja retrotyylinen muotoilu.

perjantai 21. lokakuuta 2016

Kun kuulee tuotenimen Kodak, ei mieleen tule ensimmäisenä kännykkä. Asia voi muuttua, sillä Kodak on juuri julkistanut älypuhelimen, joka on suunnattu erityisesti niille, jotka kuvaavat paljon puhelimen kameralla.

Kodak Ektra on lopputulos Kodakin ja Bullit Groupin yhteistyön tulos, johon kiteytyy monen vuoden kokemus kameroista ja valokuvauksesta sekä uudesta kännykkäkamerateknologiasta.

Kodak Ektra

Kodak Ektran kamerassa on megapikselin kuvakenno, ja objektiivin valovoima on F2. Etupuolella on 13 megapikselin selfiekamera ja F2,2-valovoimainen optiikka, jossa on sekä kuvanvakain että vaiheentunnistava automaattitarkennus.

> Lue lisää vaiheentunnistavasta automaattitarkennuksesta: Tällainen on hybriditarkennus

Edistyksellinen kuvaussovellus

Uutuuspuhelimen kamerasovellus on monipuolinen. Siinä on mm. samantyyppinen ohjelmavalitsin kuin tavallisissa kameroissa, joissa on valittavana muotokuva-asetus, makro, urheilu jne.

Smart Auto -asetuksella kamera valitsee sopivimmat asetukset kuhunkin kuvaustilanteeseen.

Käsiasetuksilla kuvaaja voi itse säätää valotuksen, ISO-herkkyyden, tarkennuksen, valkotasapainon ja suljinajan, ja säätöjen vaikutus on nähtävissä näytöllä jo ennen kuvan ottamista.

Tyylikäs muotoilu

Kodak Ektra edustaa ulkoiselta tyyliltään modernia retromuotoilua, jossa on huomioitu myös käsiteltävyys. Puhelimen sivussa on laukaisinpainike, kuten kamerassa kuuluukin olla.

Kodak Ektra

Tässä Android-pohjaisessa kännykkäkamerassa on valmiina Snapseed-kuvanmuokkausohjelma, ja Prints app -sovelluksen avulla voidaan kuvat tulostaa suoraan puhelimelta.

Kodak Ektra

Kodak Ektrassa on Helio X20 2.3GHz Decacore -prosessori. Muistikapasiteettia on 3 Gt (RAM) ja tallennustilaa 32 Gt (jota voidaan lisätä MicroSD-muistikortilla), ja laite ladataan USB 3.0 Type C -liitännän kautta. Kamera tallentaa 4K-videota.

Yhdysvaltalaista Kodak Ektraa ei ole vielä esitelty Euroopassa, mutta se tuodaan Britannian markkinoille vielä tänä vuonna, ja suositushinta tulee olemaan 449 puntaa eli noin 500 euroa.

Uutuutta esitellään tällä videolla:

Kodak Ektra

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!