Maailman retein resoluutio

Nokia on aiheuttanut sensaation kameramaailmassa uudella älypuhelimien huippumallillaan, Nokia 808 PureViewillä. Yhtiö esitteli kännykkäkameran kuvakennon, jonka erottelukyky on tähtitieteelliset 41 megapikseliä.

tiistai 28. helmikuuta 2012

Muistamme hyvin ajan, jolloin kännykkäkameran 12 megapikselin resoluutio edusti kehityksen huippua sarjassaan. Nokia 808 PureView on nyt tässä sarjassa maailmanennätyksen haltija, ja Suomen talouden kruununjalokivellä on aihetta ylpeyteen.

Nokia 808 PureView on huippumoderni älypuhelin, jossa on kaikki, mitä matkapuhelimelta voi odottaa, ja lisäksi sen kamerassa on uudentyyppinen, viisi kertaa tavallista suurikokoisempi kuvakenno. Se on myös kolme kertaa isompi kuin monien kompaktikameroiden kennot ja lähes saman kokoinen kuin uusi CX-kenno, jollainen on Nikonin 1-sarjan kameroissa.

Korkeasta resoluutiosta on hyötyä monessa mielessä. Jos kuvaa korkeimmalla resoluutiolla, saa todelliselta kooltaan 38,4 megapikselin kuvatiedostoja. Valittavana on myös esim. kahdeksan megapikselin tiedostovaihtoehto, mutta yksittäiset pikselit sisältävät paljon informaatiota, joten laatu on silloinkin erittäin hyvä. Laite kuvaa täyttä teräväpiirtovideota blu-ray-tasoisella äänellä, jonka tasoa on hämmästelty laajalti. Laite tulee kauppoihin toukokuussa, ja verollisen hinnan arvioidaan olevan lähempänä 600 euroa.

Teknisiä tietoja: * Kuvakenno 41 megapikseliä * Carl Zeiss -optiikka, polttoväli 26 mm 16:9-formaatissa ja 28 mm 4:3-formaatissa * Xenon-salama, Full HD -teräväpiirtovideo, 1920 x 1080 pikseliä, 30 kuvaa sekunnissa * 16 gigatavun muisti, jonka voi laajentaa muistikortilla 48 gigatavuun * Neljän tuuman Clear Black AMOLED -näyttö, jossa 640 x 360 pikselin tarkkuus, 16,7 miljoonaa värisävyä ja Gorilla Glass * Ulkoiset mitat 123,9 x 60,2 x 13,9 mm * Paino 169 grammaa.

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!