Kuvankäsittelyä älypuhelimella: näin parannellaan kuvia mobiilisti
© Le Buzz // Unsplash

Näin parannellaan kuvia kännykällä

Älypuhelinkuvia voidaan parannella muutamalla napautuksella. Tässä pari ytimekästä kikkaa iPhonen ja Android-puhelinten käyttäjille.

maanantai 14. toukokuuta 2018

Sinun ei tarvitse ladata eikä ostaa erityissovelluksia voidaksesi parannella kännykkäkuviasi. 

Sekä Android-puhelimissa että iPhoneissa on kuvankäsittelytoimintoja, joilla aloittelijakin saa hetkessä kelpo parannuksia kuviinsa.

Kuvien parantelu iPhonella

IPhonessa on oma Kuvat-sovellus, jossa kaikki sillä otetut kuvat ovat. 

Valitse haluamasi kuva ja paina käsittelykuvaketta, jossa on kolmen liukusäätimen kuva.

Monissa tapauksissa riittää, kun painaa taikasauvakuvaketta eli automaattista kuvankorjauspainiketta. Lait analysoi kuvan ja korjaa sitä automaattisesti mm. kontrastin, valotuksen ja värien osalta.

Tässä alla on alkuperäinen kuvaversio vasemmalla, ja oikealla on automaattikorjauksen parantama versio, jossa on kirkkaammat värit ja parempi kontrasti.

Jos haluat korjailla käsin, paina alareunassa olevaa pyöritettävän säätimen kuvaketta. Sen takana ovat valoisuus-, väri- ja mustavalkovalikot, joiden vieressä olevien nuolinäppäinten takaa löytyvät kunkin valikon säätimet.

Näillä voidaan korjata värivirheitä, säätää värejä ja kontrastia ym. 

Vertailun vuoksi alkuperäinen, käsittelemätön kuvaversio tulee esiin, kun sormea pidetään kuvan päällä. Paina OK, kun olet valmis.

> Lisää iPhonesta täällä

Kuvien parantelu Android-puhelimilla

Useimmissa Android-puhelimissa on Googlen Kuvat-sovellus, jonka voi myös ladata Google Playsta ilmaiseksi. Sen voi asentaa myös iPhoneen. 

Sovelluksella voidaan maksutta ladata kuvia pilveen, ja mukana tulee myös hyviä kuvanmuokkausmahdollisuuksia.

Valitse kuva ja napauta kuvaketta, jossa näkyy kolme liukusäädintä. Kuvan alapuolella on monia pikamuokkausvaihtoehtoja, kuten Automaattinen, joka parantaa kuvan kontrastia ja värejä.

Jos haluat säätää käsin, napauta kuvaketta, jossa näkyy kolme liukusäädintä. Niistä alin, Korostus, kirkastaa kuvaa tuomalla esiin joitain sävyjä.

Kahta ylempää liukusäädintä – Valo ja Väri – painamalla löytyvät yksityiskohtaisemmat säädöt, jolla voidaan muokata mm. lämpimyyttä, ihonsävyjä ja kylläisyyttä sekä mm. valo- ja varjokohtia. Vertailun vuoksi alkuperäinen, käsittelemätön kuvaversio tulee esiin, kun sormea pidetään kuvan päällä. Paina Tallenna kuva, kun olet valmis.

> Lisää Android-puhelimista täällä

Jos haluat laajentaa kuvausmahdollisuuksiasi älypuhelimella, niin hanki kolme objektiivia älypuhelimeen, ja saat samalla 2 numeroa Digikuva-lehteä – yhteensä 14,90 euron hintaan. Lue lisää täältä.

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!