Täällä selfien ottaminen on laitonta

Otamme kaikki selfieitä silloin tällöin, mutta joissakin paikoissa se on itse asiassa kiellettyä, ja kieltojen rikkominen voi johtaa valtaviin sakkoihin – tai jopa hengenmenoon.

torstai 8. kesäkuuta 2023 teksti R. Rasmussen

Enemmän ihmisiä kuolee joka vuosi selfie-onnettomuuksissa kuin haiden hyökkäyksissä. Puhelimella otettujen omakuvien varomaton kuvaaminen johtaa yhä useammin kuolemaan johtaviin onnettomuuksiin, ja hukkuminen, liikenneonnettomuudet ja kaatumiset ovat yleisimpiä kuolinsyitä. 

Siksi yhä useampia selfie-kieltoalueita otetaan käyttöön paikoissa, joissa on todettu oleva erityisen suuri riski selfie-kuolemille. 

Muissa paikoissa vallitsee kielto, koska halutaan hillitä alkoholikulttuuria tai olla paljastamatta luottamuksellisia tietoja. Tässä on kolme paikkaa, joissa selfien ottaminen on kielletty.

Intia: Selfie-kieltoalueet useiden kuolonuhrien jälkeen

Intian suurkaupunki Mumbai on kärsinyt selfieiden aiheuttamista kuolemantapauksista. Siksi kaupungissa on otettu useissa paikoissa käyttöön vyöhykkeitä, joilla selfieiden ottaminen on kielletty. 

Selfien ottaminen on kielletty 16 paikassa, kuten Marine Drive -promenadilla ja Girgaum Chowpatty -rannalla.

Thaimaa: Olut-selfiet tulevat kalliiksi

Thaimaa on lomaparatiisi, joka ei ole sulkenut oluthanoja, mutta se ei halua oluen ja muiden alkoholijuomien juomista mainostettavan sosiaalisessa mediassa. 

Asia otetaan niin vakavasti, että kiellon rikkominen voi maksaa 14 000 euroa sakkoina.

Tanska: Ei selfieitä äänestyskopissa

Myös Tanskassa voi olla kiellettyä valokuvata itseään ja jakaa kuvaa sosiaalisessa mediassa. Tämä koskee kuitenkin vain muutamia päiviä vuodessa. Nimittäin vaalipäiviä, jolloin on kiellettyä jakaa selfieitä, joissa näytetään äänestyslippu.

Ehkä sinua kiinnostaa...

Saat jännittävää sisältöä suoraan sähköpostiisi!